Сточна пијаца на новој локацији 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Сточна пијаца на новој локацији
Trenutno na sajtu: 631       |       Podeli:
21.08.2018 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Јавно комунално предузеће „Горњи Милановац“, преузело је на коришћење од стране општине Горњи Милановац катастарску

парцелу у МЗ Сврачковци, како би се сточна пијаца преместила на ту нову локацију.

Разлог за селидбу јесте продаја парцеле на којој се пијаца до сада налазила, те је било потребно пронаћи нову локацију.
    
Нова локација се тренутно припрема за нову намену и изводе се потребни радови како би у потпуности била у употреби. Према речима в.д. директора Јавног комуналног предузећа Ивана Лазића, пресељење на нову локацију очекује се ускоро.

„До сад је ЈКП плаћало закуп приватном предузећу из Београда које је било власник парцеле. Месечни закуп парцеле био је 30.000 динара, а поред овога постојали су и додатни трошкови за уређење, баждарење и одржавање простора. Простор нове сточне пијаце се уређује, изведени су одређени радови, а у плану је и постављење банкине, табли за крупну, односно ситну стоку као и равнање терена“, рекао је Лазић.



Директор је најавио и уређење приступних саобраћајница новој сточној пијаци у виду насипања и уређења.

Лазић је истакао да су трошкови рентирања претходне парцеле, заједно са трошковима уређења исте били далеко већи од оствареног прихода по основу пијачарине, пошто је смањен промет трговине животињама, те да је то један од разлога зашто се сточна пијаца сели на нову локацију.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.952.435 посета
Тренутно на сајту: 632 посетилац(a)