Потписан уговор о наставку финансирања рада сеоских амбуланти 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Потписан уговор о наставку финансирања рада сеоских амбуланти
Trenutno na sajtu: 534       |       Podeli:
04.01.2018 | 0 коментар(а)



Прибој - Заједничка идеја локалне самоуправе и Дома здравља Прибој, о оживљавању теренских амбуланти

у месним заједницама Саставци, Крајчиновићи и Кратово, почетком прошле године уродила је плодом.

Потписивањем новог уговора о финансирању ових амбуланти од стране локалне самоуправе, омогућен је наставак њиховог рада, те ће старачком и становништву у неприступачним деловима прибојске општине, на тај начин, примарна здравствена заштита и даље бити доступна.

Локална самоуправа на основу овог уговора, финансираће рад медицинског особља у овим амбулантама, и то три медицинске сестре и једног лекара, док је Дом здравља Прибој обезбедио једно теренско возило, како би се старачком становништву које гравитира ка ове три амбуланте, омогућила адекватна здравствена заштита, објављено је на сајту општине.

Медицинске сестре радиће у ове три амбуланте, као и до сада, свих пет радних дана, док ће лекар за пацијенте у Кратову у амбуланти радити понедељком и средом од 07:00 до 14:00 часова, у Саставцима уторком и четвртком и петком од 07:00 до 10:30 часова, а у Крајчиновићима истим данима од 10:30 до 14:00 часова.

Сви мештани ових месних заједница који имају потребу за прегледом, а ради се о непокретним лицима и онима који због удаљености не могу да дођу до амбуланте, потребно је да се јаве најближој теренској амбуланти, како би се планирали одласци у кућне посете.

Оживљавањем теренских амбуланти у сеоским месним заједницама и финансирањем рада медицинског особља од стране локалне самоуправе, још једна је у низу активности која као резултат има доступнију примарну здравствену заштиту старачком, непокретном и становништву у неприступачним деловима општине Прибој.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.228.811 посета
Тренутно на сајту: 534 посетилац(a)