Једанаеста пузијада на Градском тргу у Ужицу 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Једанаеста пузијада на Градском тргу у Ужицу
Trenutno na sajtu: 407       |       Podeli:
04.08.2021 | 0 коментар(а)



Ужице - На ужичкој Пузијади, једанаестој по реду, коју заједнички организују Удружење Родитељ и Град Ужице поводом Светске недеље

дојења, на Градском тргу окупило се 33 учесника.

У три круга, малишани узраста од 8 до 15 месеци такмичили су се пузећи. Овогодишњи победници били су Јован Илић у првој, Ђурђа Миловић у другој и Дуња Мирковић у трећој категорији. Учесницима пузијаде додељене су и бројне награде.

Фото: Град Ужице

Слађана Поповић из удружења “Родитељ” истакла је да је ове године тема била важност дојења и да се број мама које доје своју децу из године у годину повећава.

“Акценат ове пузијаде је на недељи дојења која се највише и промивише, односно здрава природна исхрана. Дојење је задњих година у порасту, до пре пет година је проценат мајки које су дојиле био око 13%, данас је то 29% што је велики успех за нас.”

Током ове манифестације одражано је традиционално саветовалиште на отвореном, за родитеље и будуће родитеље где су у спонтаној атмосфери, педијатар, гинеколог, патронажна, акушерска и педијатријска сестра делили савете и решавали дилеме заинтересованим суграђанима.

Према речима Слободана Грбића, члана Градског већа за социјалну политику Град ће наставити да подржава овакве манифестације и трудиће се да помогне свим будућим мамама за рођење детета у виду новчане помоћи.

 Фото: Град Ужице

“Наталитет је у паду не само у Ужицу већ у целој Србији, то је проблем и Европе. Ми смо нација која стари и од изузетне важности је да се организују овакви догађаји. Захвалио би се Удружењу “Родитељ” који су на неки начин велики партнер Граду када је у питању промоција пронаталитетне политике. Ово је сигурно једна од најлепших манифестација која се организује на нашем Градском тргу”- рекао је Грбић.

 

 

 

 

ГЗС / Град Ужице




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


puzijada Uzice bebe

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.771.293 посета
Тренутно на сајту: 408 посетилац(a)