Избори у септембру? 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Избори у септембру?
Trenutno na sajtu: 458       |       Podeli:
14.02.2019 | 0 коментар(а)



Београдска штампа од четвртка спекулише да би врх СНС-а до краја фебруара требало да одлучи да ли ће се ићи на ванредне изборе крајем марта

или почетком априла, можда у септембру, или ће бити одржани у редовном термину на пролеће следеће године.
Новости пишу да ће коначна одлука о томе да ли ће се ићи на ванредне изборе или на редовне на пролеће следеће године бити донета крајем фебруара, када треба да буду одржане седнице Председништва и Главног одбора СНС.

Према информацијама Новости, планирано је да до окупљања врха напредњака дође када председник Србије Александар Вучић заврши кампању "Будућност Србије", у којој обилази земљу и разговара са грађанима.

Српски телеграф пише да се врх владајућег СНС-а "ломи" око два датума за излазак на изборе и сазнаје да смо за нијансу ближи изборима у септембру.

Могућност да се на биралишта изађе на пролеће, у марти или априлу, није одбачена, али је мање реална, наводи ист.

Превремени избори највише зависе од ситуације на КиМ и зато треба мерити висе пута пре него што се донесе коначна одлука. Запад жели да што пре стави тачку на ово питање, а ту су и тензије са Приштином на дневном нивоу по свим питањима, кажу упућени саговорници листа.

Како напомињу, друга кључна ствар је то што опозиција на протестима доводи у питање легитимитет власти СНС и Александра Вучића, а најбољи начин да се разреше дилеме је излазак на изборе и провера народне воље.

Осим КиМ и захтева опозиције, треба узети у обзир и притиске из региона, међународне односе, као и унутрашње инвестиционе процесе, па ће напредњаци о томе детаљно разговарати у наредне две-три недеље, пише СТ.

ГЗС/Танјуг, Новости

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.847.464 посета
Тренутно на сајту: 458 посетилац(a)