Министарка привреде: Нисам оптимиста, Фабрика резног алата највероватније иде у стечај 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Министарка привреде: Нисам оптимиста, Фабрика резног алата највероватније иде у стечај
Trenutno na sajtu: 1134       |       Podeli:
06.03.2021 | 0 коментар(а)



Чачак – Министарка привреде Анђелка Атанасковић изјавила је јуче током посете Чачку да ће Фабрика резног алата
Фабрика резног алата највероватније иде у стечај, фото: ГЗС

највероватније отићи у стечај.

Она је додала да ће држава ипак поново покушати да да пронађе инвеститора за некадашњег индустријског гиганта бивше Југославије.

Каже да је Министарство привреде већ имало два или три састанка и са синдикатом и са руководством фабрике.

– Гледамо шта може да се уради, али не могу да кажем ништа оптимистично, стварно. Јер, помоћи је било и било, али више је немогуће одржавати такву фирму и давати нон стоп средства, а да не може да се даље оспособи да ради самостално. Тако да ћемо са синдикатом и руководством највероватније разговарати о стечају, на крају. Ка томе иде, нажалост – рекла је Атанасковић.

Ипак, држава ће гледати да после покуша да доведемо неког инвеститора, нагласила је она.

– Мада смо то већ покушавали и једностанво нико није заинтересован, јер има много произвођача алата у свету, тако да је врло тешко то одрадити. Покушавамо све што можемо, не само за Фабрику резног алата већ и друга предузећа – напоменула је министарка.

Додаје да је некада радила са том фабриком и да одлично зна какве су алате правили и да јој је жао што је фабрка сада у таквој ситуацији.

– Чинимо све, свакој фирми која је у тој ситуацији, да помогнемо све што можемо – нагласила је Атансковић.

Градоначелник Тодоровић је рекао да је разговарао са министарком и о Фабрици резног алата.

– Пробаћемо да изнађемо заједничко решење и са синдикатима и радницима, Министарство привреде и министарка воде интензивне раговоре и надамо се да ћемо врло брзо доћи до доброг решења за запослене и за државу – казао је он.

Иначе, део радника фабрике је у претходном периоду повремено обустављао рад због неисплаћених зарада.

Синдикати су раније износили податке да фабрика поједним радницима дугује и више од 10 плата.

Фабрка резног алата у Чачку основана је 1953. године и у власништву је држава, а претходних година је била у процесу реструктуирања. Фабрика има више од 450 запослених.

Министарка Анђелка Атанасковић поводом Дана жена, а на иницијативу Удружења женског предузетништава “Надежда Петровић – Чачак“, посетила је фирме “СуперБоx“ “Дессерт“, где је указала на значај женског предузетништва у Републици Србији.

– Драго ми је што смо данас у домаћим фирмама којим успешно руководе жене које могу да буду пример другима. Оснаживање жена које желе да се отисну у предузетничке воде и покрену свој бизнис један је од приоритета рада ресора којим руководим. Први пут ове године Министарство привреде определило је средства у висини од 100 милиона динара за Програм подстицања развоја предузетништва кроз финансијску подршку за жене и младе, како бисмо им помогли у првим, најризичнијим годинама бављења предузетништвом. Поводом дана жена позвала бих све даме које желе да се отисну у предузетничке воде да то и учине, а ресорно Министарство ће им пружити максималну подршку у томе – рекла је министарка.

ГЗС/ Извор: Морава инфо, Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Fabrika rezni alat cacak stecaj ministarka

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.997.583 посета
Тренутно на сајту: 1135 посетилац(a)