Почело пријављивање пољопривредника за бесповратни новац 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Почело пријављивање пољопривредника за бесповратни новац
Trenutno na sajtu: 422       |       Podeli:
25.01.2022 | 0 коментар(а)



За спровођење овог позива опредељено је 360 милиона динара, укупна вредност инвестиција у индивидуалном пословном плану
Почело пријављивање пољопривредника за бесповратни новац, Фото: ГЗС

износи од 20.000 до 50.000 евра у динарској противвредности, док се минимални износ бесповратних средстава креће од 10.000 до 25.000 евра.

Пријављивање за бесповратна средства из Пројекта за конкурентну пољопривреду у овој години почело је данас, а заинтересовани пољопривредници на овај конкурс могу да се јаве до 23. фебруара.


Како је наведено у позиву који је раније објавила Управа за аграрна плаћања, пољопривредници могу да се пријаве за надокнаду трошкова који се односе на унапређење конкурентности примарне сточарске производње и то у производњи млека и меса, пчеларству и аквакултури.

За спровођење овог позива опредељено је 360 милиона динара, укупна вредност инвестиција у индивидуалном пословном плану износи од 20.000 до 50.000 евра у динарској противвредности, док се минимални износ бесповратних средстава креће од 10.000 до 25.000 евра.

Пројекат конкурентне пољопривреде у Србији је заједничка иницијатива Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Светске банке који уводе нов модел финансирања како би се оснажили микро, мали и средњи пољопривредни произвођачи и предузећа, а унапредила пољопривредна производња и конкурентност.

Корисници могу да добију бесповратна средства у износу од 50 одсто од укупне вредности инвестиције, 40 одсто новца из кредита док њихово учешће износи 10 одсто.

 

 

 

ГЗС / Агробиз




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.781.520 посета
Тренутно на сајту: 423 посетилац(a)