Успеси Студија за анимацију Дома културе са филмом „Винсент Ван Гог“ 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Успеси Студија за анимацију Дома културе са филмом „Винсент Ван Гог“
Trenutno na sajtu: 463       |       Podeli:
15.11.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Анимирани филм „Винсент Ван Гог“ настао као колективни рад малог тима окупљеног

под окриљем студија за анимацију „Аниматик“ у чачанском Дому културе селектован је ове године у такмичарске програме три фестивала, освојивши и две награде у јаким међународним конкуренцијама.

Филм је настао у врло захтевној техници анимирања песка, која се не примењује често јер изискује велику посвећеност, пажњу, осетљивост за детаљ и светлост, напокон и креативност. Све то је менторка радионице на којој је филм настао, наша врсна илустраторка и аниматорка Марица Кицушић, успешно спојила у раду са полазницима радионице, и резултати нису изостали.

Публика је „Ван Гога“ видела најпре на 8. међународном фестивалу анимације да за децу и младе ВАФИ у Вараждину у Хрватској. Филму је припала друга равноправна награда у категорији Маxи Јуниор (аутори од 15 до 18 година). Следећа станица била је 5. светски дечји фестивал анимираног филма „Златни пуж“ у Врању, где се чачански филм такмичио у узрасној групи од 15-19 година. Стручни жири му је доделио трећу награду, ’’Бронзаног пужа“. На измаку фестивалске године, „Ван Гог“ се обрео и у Јагодини, на 5. Аниматор Фесту, европском фестивалу анимираног филма деце и младих у још једном међународном такмичарском програму (15-18 година).

Иза поетичног омажа великом сликару Винсенту Ван Гогу стоје младе аниматорке, чачанске средњошколке Емилија Парезановић, Андреа Савић, Мариа Срнић, Даница Утвић, Исидора Николић и Марија Луковић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.880.111 посета
Тренутно на сајту: 464 посетилац(a)