Веће донело нову Одлуку о организацији Сабора 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Веће донело нову Одлуку о организацији Сабора
Trenutno na sajtu: 461       |       Podeli:
29.05.2019 | 0 коментар(а)



Лучани - На 10. седници Општинског већа општине Лучани, одржаној у уторак 28. маја, усвојен је предлог одлуке

о Драгачевском сабору трубача у Гучи. Разлог доношења ове одлуке су најпре, примедбе државне ревизорске куће на одређене неправилности које су новом одлуком отклоњене. Новом одлуком организатор Сабора је општина Лучани и законске надлежности враћене су организатору - општини Лучани с обзиром да је претходних година Саборски одбор доносио кључне одлуке везане за ову манифестацију.

По новој одлуци, Саборски одбор ће да координира у обављању свих послова везаних за Сабор а чини га, по функцији, председник општине, заменик председника општине, председник Скупштине општине, начелник општинске управе и директори свих општинских јавних предузећа и установа.

„Новом одлуком о Сабору трубача у Гучи и финансијска страна Сабора требало би да буде транспарентна јер ће у оквиру општинског буџета бити отворен посебан подрачун преко којег ће се обављати све финансијске трансакције везане за Сабор, односно и приходи и расходи Сабора вршиће се преко једног рачуна, што ће дати јасну слику о профитабилности ове манифестације“, рекао је заменик председника општине Лучани, Милош Јовичић.

Одлука предвиђа да ће се прибављање непокретности за потребе Сабора вршити прикупљањем понуда, док ће за издавање јавних површина у закуп бити организована лицитација.

На седници Општинског већа усвојени су извештаји о раду и финансијском пословању ЈП „Драгачево путеви“ Гуча у 2018.год. за прва три месеца ове године.

„Ово предузеће је у претходној години позитивно пословало, а у овој години поред набавке потребне механизације, до сада је асфалтирано преко 10 километара општинских путева. Општинским буџетом опредељена су и средства за асфалтирање некатегорисаних путева на територији општине, навео је директор ЈП „Драгачево путеви“, Милија Миленковић.

Општинско веће је на овој седници усвојило и извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања ЈКП „Комуналац“ Лучани за период од 1.јануара до 31. марта ове године као и донело одлуку о формирању Управног одбора Дома здравља Лучани.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.241.072 посета
Тренутно на сајту: 460 посетилац(a)