Потпредседник ДПС Елвин Бањица поднео оставку, странка постала пуки дизач руку за одлуке владајуће већине 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Потпредседник ДПС Елвин Бањица поднео оставку, странка постала пуки дизач руку за одлуке владајуће већине
Trenutno na sajtu: 558       |       Podeli:
17.02.2020 | 2 коментар(а)



Пријепоље - Потпредседник Демократске партије Санџака (ДПС) Елвин Бањица поднео је

оставку на ову функцију као и на чластво у овој партији. Он је у саопштењу за јавност истакао да је већ дуже време настојао да се унутар странке избори за одређене ставове и курс који ће сачувати индивидуалност и препознатљивост ДПС-а, у складу са програмом и идејама које су презентовали грађанима Пријепоља.

“Нажалост, сви моји напори да ДПС престане бити само пуки дизач руку за одлуке владајуће већине, које су штетне за грађане Пријепоља, није наишао на успех. Никада нисам могао да се помирим с чињеницом да ДПС остаје нем и затворених очију пред корупцијом, незаконитим радњама, ненаменском трошењу буџета и правоснажним одлукама судова. Нарочито, што смо у кампањи истакли нашу познату паролу Пријепоље Пријепољцима’а у пракси смо радили нешто сасвим друго, као што је ћутање када су се милионске своте новца из буџета Општине Пријепоље преливале у неке партијске телевизије које чак и немају сигнал на подручју наше општине”, наводи се у саопштењу за јавност.

Бањица даље наводи да је његова сада већ бивша странка дозволила да се у општини изабере једнонационална руководилачка структура у којој није било представника бошњачког народа.

“Тим чином не само да смо издали своје бирачко тело и наше предизборно обећање о равноправности, већ смо пустили да се деси оно што није скоро никада у Пријепољу, односно да се дискриминација промовише као уобичајени облик политичке праксе у мултиетничкој средини каква је Пријепоље”.

Према његовим речима препуштено је да неке друге странке, које су по броју гласова биле мање од ДПС -а , управљају процесима а да ДПС са стране то гледа без икакве жеље и воље да узме оно што му је по резултату припало.

“Дозволили смо да се пазарски двоглави лидери, с једном политичком а другом главом на којој је ахмедија, дочекују уз црвени тепих. То је симболички можда најбоље показало колико је та политика ушла и загосподарила животима и буџетом грађана Пријепоља а колико је ДПС маргинализован и понижен. Ипак, поред свих тих проблема на које сам редовно указивао на састанцима странке, надао сам се да ће се ствари промјенити и поправити.

Но, данас када смо на прагу нових избора и када ДПС не жели да се суочи с оним грешкама које је чинио у прошлом периоду, или које својим нечињењем није спречио, мене је интересовао курс ДПС у наредном периоду. Да ли ћемо наставити овом кривом стазом или ћемо се унапред грађанима обратити и рећи шта хоћемо а шта не, с ким хоћемо а с ким не. Да грађани, чланство а и ја сам будемо начисто. Нажалост, став је био да можемо са свима. Само да смо власт”, тврди Бањица.

Он је истакао да је то било пресудно за његову одлуку да напусти ову странку.

Ја никада нисам политику схватао као грчевиту борбу за власт без идеја и идеала. Просто, не желим у наредном периоду да учествујем у власти која је Пријепоље претворила у партијски град и град који је у једној врсти блокаде, где није могуће нормално функционисање, град који је постао асоцијација за одлазак људи и депонију, како ону стварну у Стањевинама , нажалост тако и ону политичку. Од четири одборничка мандата ДПС је мојом оставком остао са свега једним мандатом. Сама та чињеница, без дубље анализе и тумачења, говори да нешто озбиљно шкрипи и не штима. Нажалост, мислим да у ДПС нема снаге да се погледа овим проблемима у очи. Мојим колегама и саборцима у ДПС желим у приватном животу све најбоље а у политичком да најзад смогну храбрости и кажу јавно шта заправо мисле и шта причају иза кулиса званичних састанака и говорница. Ево ја сам то учинио”, закључује у свом саопштењу за јавност Елвин Бањица.

 

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje dps ostavka elvin banjica

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (2)

  • Zoki

    Svaka ti čast. To rade časni i pošteni ti si gospodine Banjica jedan od tih...
  • Halal

    Banjice su poznate kao vredna i vrlo radna i pre svega postena familija.Trebas da nastavis sa bavljenjem politike i kreni sa pobednicima.Eko Eco Hasib Smail Zutko Hanka Sejo Dzenan I svi ostali.Pokazace omiljeno i ostalim na izborima...



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.205.829 посета
    Тренутно на сајту: 559 посетилац(a)