Зимска школа за пољопривреднике у Пожеги 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
Зимска школа за пољопривреднике у Пожеги
Trenutno na sajtu: 359       |       Podeli:
12.02.2020 | 0 коментар(а)



Пожега - Као и ранијих година, Зимска школа за пољопривреднике одржана је у Пољопривредној

школи „Љубо Мићић“ у Пожеги. Тродневној едукацији из готово свих области пољопривреде, присуствовали пољопривредnици из готово свих општина Златиборског округа.

Теме су биле, од увек актуелне аграрне политике, субвениција и здругарства, преко ратарства, повртарства, воћарства и сточарства, до пчеларства и заштите биља, са посебним акцентом на органску пољопривреде. Предавачи су били еминентни професори и стручњаци са готово свих факултета и института у нашој земљи.

Овогодишњу зимску школу за пољопривреднике под називом „Како оживети село“ отворио је председник општине Пожега Ђорђе Никитовић, а чину свечаног отварања присуствовали су и представници Министарства пољопривреде и регионалног развоја, Привредне коморе и Задружног савеза Ужица и Србије, Региоаналне развојне агенције Златибор и Регионалне пољопривреде стручне и саветодавне службе из Ужица.

О аграрној политици, субвенцијама и подстицајима државе у пољопривреди говорили су државни секратари у Минитарству пољопривреде Велимир Станојевић и Дарко Божић, а о све актуелнијем задругарству и у пољопривреди Никола Михајиловић, председник Задружног савеза Србије.

Скупу је присуствовао и академик Драгон Шкорић, председник Националног тима за Препород села Србије.

Тродневни рад седме Зимске школе за пољопривреднике у Пожеги, својим наступима, употпунили су и књижевни ствараоци који живе на селу али се баве и неком граном пољопривреде, као што су песникиња из Прањана Љиљана Браловић и народни уметник Драгиша Симић из Мионице, али и чувари народне традиције из града домаћина, чланови удружења Књегиња Љубица и трубачки оркестар Маје Илић.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


pozega skola poljoprivreda edukacija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.291.810 посета
Тренутно на сајту: 359 посетилац(a)