Бошко Обрадовић најавио формирање слободних зона опозиције широм Србије 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Бошко Обрадовић најавио формирање слободних зона опозиције широм Србије
Trenutno na sajtu: 471       |       Podeli:
05.05.2019 | 0 коментар(а)



Лидер покрета Двери Бошко Обрадовић најавио је данас да ће после Београда, широм Србије бити основане "слободне зоне" у којима
Бошко Обрадовић, фото: ГЗС

 ће грађани моћи да разговарају са опозиционим лидерима и посланицима Скупштине Србије јер су како је навео, институције и медији тренутно "заробљени".

Обрадовић је новинарима рекао да је формирање "слободне зоне" испред Председништва Србије у Београду "нова развојна страна" протеста "Један од пет милиона - Сви као један".

"Позивам грађане да дођу у ’слободну зону’ и разговарају са опозиционим лидерима, посланицима Скупштине Србије, слободним одборницима из целе Србије и јавним личностима, да сучељавамо мишљења и разговарамо о свему о чему нам је забрањено да говоримо у парламенту и у медијима. Ово је народни парламент, овде се протести даље развијају и од сада постају свакодневни", рекао је Обрадовић.

Наводећи да су грађани током шестомесечних протеста широм Србије остварили "велике успехе" попут смена председника општина Брус и Гроцка, лидер Двери, чији су представници ноћас дежурали у Пионирском парку, одбацио је критике по којима формирање "слободних зона" води пасивизацији протеста.

"Да ли ће нас бити неколико стотина, хиљада или неколико десетина хиљада, зависи од побуњених грађана. Они су лидери протеста а ми смо ту да будемо са њима на улици јер нам само оне остају. Или ћемо на улици срушити власт кад нас буде довољно или ће власт пристати на наше захтеве за слободним медијима и фер и поштеним изборима", казао је Обрадовић и додао да током дежурства представника Двери није било инцидената у "слободној зони".

Он је додао да ће "слободна зона" испред Председништва Србије сваког дана трајати 24 часа, да ће званичан програм почињати у 13 часова конференцијом за новинаре представника опозиције који буду дежурали претходног дана као и да ће бити извођене позоришне представе и постављане изложбе о како је навео, "лажима режима Александра Вучића".

Дежурство у "слободној зони" су после представника Двери преузели функционери и симпатизери Покрета слободних грађана (ПСГ) и Нове странке, чији је лидер Зоран Живковић оценио да је добро што је опозиција прешла на нову фазу борбе против режима.

"Не треба овде очекивати 100.000 људи сваког дана. Ово је питање гандијевског приступа, овде смо да покажемо да смо истрајни. Позивам грађане да дођу и питају посланике, одборнике шта желе и да тиме покажу активизам", рекао је Живковић.

Коментаришући Вучићеву изјаву да ће Србију скупо коштати то што су грађани одбацили његову идеју о разграничењу на Косову и Метохији, лидер Нове странке је оценио да је то начин да се побегне о одговорности.

"Та изјава је недостојна човека. Он стално прича о добром решењу за Косово а никако да каже које је то решење док у исто време прави коалицију са ратним злочинцима и профитерима у Приштини", казао је Живковић.

Сутра ће у "слободној зони" испред Председништва Србије дежурати представници Народне странке.

ГЗС/ Бета




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


obradovic dveri

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.492.744 посета
Тренутно на сајту: 472 посетилац(a)