Грујовић одбио да буде саслушан путем видеа 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Грујовић одбио да буде саслушан путем видеа
Trenutno na sajtu: 524       |       Podeli:
10.01.2020 | 0 коментар(а)



Чачак – Пензионисани капетан Војске Србије, Драгомир Грујовић (59) из Чачка, којег Окружни суд у словеначком граду Ново Место

терети због кривичног дела ратног злочина против цивилног становништва, одбио је да буде саслушан путем видео – конференцијске везе, преноси Политика у штампаном издању. Позив му је упућен преко Одељења за ратне злочине Вишег суда у Београду.
Грујовићу је у Чачак поручено да је пред тим Одељењем у главном граду Србије у току поступак по замолници за пружање међународне правне помоћи од стране Окружног суда у Новом Месту, да Словенци захтевају да буде саслушан овде путем видеа, али се од Грујовића захтева сагласност за такву врсту саслушања.
Међутим, он то одбија и у одговору Одељењу за ратне злочине, послатом почетком ове године, наводи:
„Све што сам имао да кажем већ сам рекао по замолници у вашем Одељењу. Тада господа из Окружног суда у Новом Месту нису нашла за сходно да дођу у Београд и саслушају ме.”
Грујовић је као старији водник ЈНА у складишту Мокроног код Новог Места где је службовао, јуна 1991. одбио да Територијалној одбрани Словеније преда магацин са седам милиона литара горива и 45 војника из осталих југословенских република. У двобоју је ранио команданта складишта, капетана Бранимира Фурлана из Словеније, преузео команду и сачувао и гориво и војску, и одмах био унапређен у чин поручника због тог јунаштва.
Против њега је још 1994. године у Новом Месту подигнута оптужница због покушаја убиства и ратног злочина, дат налог за хапшење али је први пут саслушан тек 9. децембра 2016. године у Одељењу за ратне злочине у Београду.
Суђење Грујовићу у Новом Месту почело је новембра прошле године али је одмах прекинуто пошто се он није појавио, јер му је и бранилац из тог словеначког града, адвокат Борут Шкерљ то саветовао, пошто би одмах по напуштању Србије био ухапшен по потерници Интерпола. Наставак главног претреса у Новом Месту заказан је за март ове године.

ГЗС, Г. Оташевић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.150.817 посета
Тренутно на сајту: 524 посетилац(a)