Све спремно за Купусијаду: Овогодишња манифестација траје дан дуже 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji             

 
Све спремно за Купусијаду: Овогодишња манифестација траје дан дуже
Trenutno na sajtu: 534       |       Podeli:
13.09.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – Овогодишња 16. по реду Купусијада у Мрчајевцима, званично почиње сутра 14. септембра у 17 часова Народним вишебојом”,

рекао је директор ТО Чачак Војин Јаковљевић. Он наводи да ће ова манифестација трајати три дана и да се очекује велика посећеност.

,,За посетиоце и госте које пут доведе на ову гастрономско-туристичку манифестацију, припремили смо богат културно-уметнички програм кроз све дане трајања Купусијаде”, рекао је Јаковљевић и додао да су ове године успели да сакупе све дечије ансамбле из Моравичког округа који ће имати свој програм у трајању од четири сата.

,,У петак ћемо имати велики концерт КУД ,,ФРА” и КУД ,,Игало”, а након тога одржаће се концерт естрадних уметника Биљане Сечивановић и оркестра Срђана Зуцовића. У суботу нас очекује потпаљивање ватре, подизање заставе и отварање манифестације чији ће домаћин бити градоначелник Чачка Милун Тодоровић и државни секретар из Министарства државне управе и локалне самоуправе Зоран Касаловић”, рекао је Јаковљевић.

Ова манифестација је од великог значаја за Град Чачак

Он даље наводи да ће се у суботу такође одржати традиционално Обреновање са доста извођача и уметника из целе земље. Недеља је резервисана за такмичење у припреми свадбарског купуса и проглашење победника у три категорије, а у вечерњим сатима концерт ће одржати Петар Митић и Импулс бенд.

Председник организационог одбора Љубиша Спасовић рекао је да се за надметање у купусу пријавило 33 такмичара.

,,Надметање у припреми свадбарског купуса поделили смо у три категорије. За прву категорију “Цело село кува” пријавило се 15 такмичара, за другу у којој се такмиче појединачно пријавило се 18. такмичара, а трећа категорија је надметање угоститеља, за које пријаве још увек трају”, навео је Спасовић.

Спасовић каже да је ове године Град Чачак издвојио 2.200.000 динара за ову манифестацију.

,,Град је определио средства, али на крају кад се све сабере, ово је једина манифестација у којој се уложена средства враћа граду”, рекао је Спасовић.

Једина манифестација која уложена средства враћа граду

Оно што је посебно Спасојевић нагласио јесте то да је од ове године организован паркинг у склопу организационог одбора за све дане трајања Купусијаде.

,,Ове године цена целодневног паркинга је 150 динара, тако да ће тај износ важити и за појединце који желе да издају место за паркирање”, навео је Спасовић.

Покровитељи манифестације су Град Чачак, ТО Чачак и МЗ Мрчајевци, а генерални спонзор је Нектар пиво.

Према речима директора ТО Чачак, ова манифестација је од великог значаја за Град Чачак, јер је регионалног карактера и кроз њу прође преко 120 хиљада људи.

,,Ово је једна од најбитнијих манифестација у самом региону, што потврђују и угоститељи који кажу да остварују најбољу зараду управо на Купусијади, такође увек се тражи и неки кревет више у угоститељским објектима”, рекао је Јаковљевић и додао да су сва места већ резервисана.

Иначе, и ове године као и предходних биће организован бесплатан превоз за грађане.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.393.539 посета
Тренутно на сајту: 535 посетилац(a)