Стаматовић: Одложен је састанак у Београду, због митинга СНС у Чајетини 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Стаматовић: Одложен је састанак у Београду, због митинга СНС у Чајетини
Trenutno na sajtu: 504       |       Podeli:
02.07.2018 | 0 коментар(а)



Чајетина - Састанак у Влади Србије где је требало да министар Бранко Ружић разговара са представницима локалних самоуправа

Параћина, Шапца и Чајетине, завршен је пре него што је и почето, рекао је за ГЗС председник општине Чајетина Милан Стаматовић.
„Ми смо показали да смо спремни на дијалог, јер смо отказали протесну шетњу до Београда и одлучили се на разговор. Али Српска напредна странка провоцира и организује неки контрамитинг и покушава агресију на слободну територију Златибор, потписујући монструозне оптужнице и потернице против чајетинског руководства”, рекао је Стаматовић.

„Хвала министру на коректности и спремности на разговор, али и Пауновић и Зеленовић и ја смо напустили састанак, пошто Ружић не може да утиче на распојасане напредњаке и зато сматрам да је, од овог тренутка, сва одговорност за оно што се дешава или се, не дај Боже, може отргнути контроли на Српској напредној странци. Све ово показује да Вучићев режим не поштује ни Устав ни закон ни демократске институције и да, ако не може милом, онда силом жели да угаси и последња три светла у тунелу званом Србија”, истакао је Стаматовић додајући да нигде није забележено да странка која је на власти организује протестне шетње.

Према његовим речима лаж СНС је да се „Споменик на Шуматном брду” на Златибору налази „под хипотеком” јер он није, нити може бити стављен под хипотеку што је јасно дефинисано члановима 16. и 17. Закона о јавној својини.

„Да је повереништво СНС-а желело да зна праву истину, а не да шири дезинформације и лажи, могло је тражити и добити од Општине податке из којих се јасно и недвосмислено види да део КП 4624/1 у површини од преко 24 хектара, а ради се делу на коме се налази спомен обележје, није ни процењиван јер нема тржишну вредност и налази се под заштитом. Сама хипотека је установљена на вредност од 7.686.000 евра и то за део наведене парцеле у површини од 10,97 хектара који и има комерцијалну вредност”, саопштено је из чајетинске локалне управе.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.489.654 посета
Тренутно на сајту: 504 посетилац(a)