Есад Хоџић поново изабран за председника СДП у Пријепољу, на изборе излазе са мултиетничком листом 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Есад Хоџић поново изабран за председника СДП у Пријепољу, на изборе излазе са мултиетничком листом
Trenutno na sajtu: 493       |       Podeli:
22.02.2020 | 0 коментар(а)



Пријепоље – У препуној сали Дома културе одржана је свечана скупштина Санџачке демократске партије

на којој је изабрано руководство те странке у Пријепољу. За председника општинског одбора поново је именован Есад Хоџић, који је захвалио члановима, симпатизерима, али и главном одбору те странке што су му поново указали поверење.

Захваљујући се на огромној подршци чланства Есад Хоџић се дотакао предстојећих избора и позвао присутне да још једном „збију редове“ и спасу шта се може спасити.

"Да би Пријепоље изашло из изузетно лошег стања биће потребно много труда, знања и енергије јер је за прошле четири године општина девастирана у сваком погледу. Неће бити лако вратити се онде где смо стали 2016.године јер је сваки сегмент друштва доведен у катастрофално стање а Пријепоље је од позиције лидера у региону пало на најниже гране у својој историји“ рекао је Хоџић.

Есад Хоџић  и даље на челу пријепољског одбора СДП 

Он је навео пример суседних општина Прибој и Нова Варош које су до скоро имале много мање буџете од пријепољског, али су како је рекао, озбиљним радом и залагањем у последње четири године те цифре удвостручили, и уз помоћ владе РС довеле бројне инвеститоре, док је Пријепоље остало на истом износу од пре четири године.

Хоџић се такође осврнуо, поредећи власт до 2016. године и данашњу, на изостанак посета високих званичника.

"Када смо ми били на власти наши чести гости били су амбасадори из многих земаља света, Америке, Немачке, Турске, Енглеске, Холандије, Норвешке, бројни министри, долазио је и председник владе. То су били наши гости који су нам помагали и који су давали подршку нашем граду. Од 2016. године главни гости ове власти су били инспектори Специјалног одељења за борбу против криминала из Краљева. Додуше ишли су и они код њих у узвратну посету, некога су звали а некога и приводили", казао је Хоџић.

Он је позвао све грађане Пријепоља да не гласају по националном принципу јер на тај начин дају прилику људима који то не заслужују да владају овом општином.

"Ја вас питам, ако ми једни другима идемо на свадбу, славу, рођендане, на жалост и на радост, ако можемо заједно да играмо фудбал, идемо у лов, риболов зашто нас поделе на изборима као да смо највећи непријатељи. Зашто гласамо ми за наше, ви за ваше а добијемо на крају њихове. Ми ћемо ту праксу да прекинемо, идемо са мултиетничком листом, ући ћемо у свако насеље, свако село, изложићемо свој план и програм и људе који ће то да спроводе", истакао је први човек СДП у Пријепољу.

Обраћајући се присутнима, оснивач Санџачке демократске партије, потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић најавио је победу те странке у овој општини.

 Љајић: Ми ћемо сигурно бити у власти у Пријепољу

„Ми ћемо сигурно бити у власти у Пријепољу, само је питање да ли ћемо бити први или други, ја желим да будемо први,” рекао је Љајић и нагласио, да СДП жели да има место председника општине и да прави мултиетничку власт у Пријепољу.

Он је казао да људима у том граду никада није било лакше да се определе него сада а то значи да треба да заокруже оне који су нешто радили и да казне оне који за Пријепоље нису урадили ништа.

Љајић је навео да је та партија увек имала баланс и да је била прагматична те налазила најбоља могућа решења у датој ситуацији.

Он је казао да Пријепољу требају паметни и рационални људи, посвећени послу а не они који на посао долазе у 11 или 12 сати.

„Избор је једноставан, имате власт до 2016. године и власт до 2020. године само погледајте како је било тада а како сада, погледајте афере и погледајте шта се радило тада а шта сада,” рекао је он и подсетио да је власт СДП оставила 100 милиона динара у буџету када је отишла са власти.

„Зато вас молим, да не гласате због нас, да би нам учинили услугу, треба дебело да размислите, ко за вас може нешто да учини, ко је у животу нешто направио и да ли може нешто за вас на направи”, рекао је Љајић.

Љајић је најавио цивилизовану кампању, засновану на мултиетничкој листи и подсетио да је СДП 2008. године иако је био први на изборима, место председника општине дао СНС-у, управо због својих принципа мултиетничности.

„То је био наш искрен нијет и одлука да уђемо у нешто шта је добро за Пријепоље”, рекао је Љајић.

Он је казао да се мора помоћи привредницима у Пријепољу јер су они спасили тај град од пропадања.

„Много је посла, имамо снаге, ево видите, сви представници свих одбора из целог Санџака су ту као никада пре, и сви хоћемо да станемо испред ових људи. Ово је најбоље што Пријепоље има”, рекао је Љајић.

У крцатој дворани, колоне људи стизале су са свих страна, видно расположени за промену власти у том граду, грађани су остали и испред дворане јер у њој није било места да прими све заинтересоване.

Са скупа у Пријепољу је послата порука да је СДП странка мира, толеранције, која спаја људе и која својим радом жели да допринесе бољем животу.

Присутнима су се обрадили и председник  Форума младих СДП-а у Пријепољу др Адис Фазлић, председница Форума жена Суанита Челебић и потпредседница општинског одбора Самира Ћосовић.

ГЗС/РТВНП/ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ESAD HOZIC RASIM LJAJIC SANDZAK

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.330.024 посета
Тренутно на сајту: 493 посетилац(a)