Ужице даје картице са попустима за маме које имају више од троје деце: Оне су хероји наше земље! 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Ужице даје картице са попустима за маме које имају више од троје деце: Оне су хероји наше земље!
Trenutno na sajtu: 467       |       Podeli:
07.04.2018 | 0 коментар(а)



Ужице - Ужице је други град у Србији, после Чачка, који је кренуо у реализацију пројекта

Поносна картица "Цена минус за 3+" Покрета за децу, којим вишечлане
породице остварују попуст у продавницама, установама, услужним радњама.

 У Ужицу има 952 породице са троје и више деце, док је таквих породица у Србији 138.000, а према подацима половина њих је на граници сиромаштва.

Због тога је Покрет за децу из Чачка покренуо акцију којој се придружио и град Ужице.

 Председник Покрета за децу Три плус Владица Гавриловић рекао је приликом потписивања уговора са руководством Ужица, да је акција покренута како би Србија васкрсла, подсећајући на 2016. годину која је била најлошија по броју рођених беба у последњих 100 година.

 То је пројекат који показује како би Србија требало да изгледа. Ово је јединство локалне самоуправе, привредних друштава и породица са троје и више деце. Наша процена је да ће ова картица донети породицама у просеку више од 1.000 евра уштеде, рекао је Гавриловић.

Он је навео да је више важан психолошки од економског момента који нуди картица."Свака мајка која добије ову картицу би требало да зна да је то ВИП картица, да су они хероји наше земље који се боре да своју децу изведу на прави пут и боре се да се спречи нестајање Србије", казао је Гавриловић.

 Координатор акције у Ужицу Зоран Миловановић, рекао је да је до сада 66 привредних друштава дало попусте, а да је потписивање уговора договорено са још двадесетак.

 "Гледаћемо да што више буде бесплатних тренинга у спортским клубовима. Није све ни ствар финансијог ефекта, већ да се деца извуку из куће или са улице", казао је Миловановић.

Фризерка Стојанка Димитријевић међу првима се прикључила акцији Поносна картица у Ужицу и истиче да је попуст њен начин да помогне мајкама, попут њене ћерке која има троје деце.

"Ово је права акција помоћи за вишечлане породице.Ја сам и до сада мање наплаћивала фризирање муштеријама које имају више деце,а са поносном картицом ћу само на неки начин легализовати то", каже Димитријевићева.

 Прва картица уручена је данас Бранки Иркић, 36.годишњој мајци осморо деце, која је амбасадор акције као мајка, али и представник привреде, јер се компанија коју поседује њена породица прикључила акцији, са симболичних осам одсто попуста.

"Хвала граду и покрету Три плус што ће омогућити породицама са више деце да им омогуће лакше и лепше детињство. Ово је потврда нама мајкама да радимо нешто добро", рекла је Иркићева.

 

Извор: Курир.рс/Танјуг 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.877.559 посета
Тренутно на сајту: 468 посетилац(a)