Чачак увео ванредну ситуацију на читавој територији због несташице воде 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Чачак увео ванредну ситуацију на читавој територији због несташице воде
Trenutno na sajtu: 417       |       Podeli:
11.08.2021 | 0 коментар(а)



Чачак – Услед отежаног водоснабдевања и катастрофалне суше која је погодила Западну Србију
Фото: РИНА

град Чачак увео је ванредну ситуацију, на предлог ЈКП „Водовод“.

„У мају месецу са водосистема Рзав примали смо 345 литара воде, јуче је то било 209, а јутрос већ 204 литра што ситуацију чини јако тешком. Наша производња је на максимуму, али уколико се суша настави велико је питање како ће ситација даље развијати“, изјавио је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

Ванредна ситуација подразумеваће и додатне контроле, као и већу активност комунланих полицијаца који ће проверавати да ли постоји кршење прописаних мера. Угроженим домаћинствима вода ће бити достављана цистернама.

„Ми смо више пута апеловали на све наше грађане да рационлано користе воду, али они су се оглушили на све наше молбе. Заливају баште, воћњаке и тешко стање чине још тежим. Још једном ћемо замолити да се понашају у складу са ситуацијом“, нагласио је Тодоровић.

„Желимо да замолимо надлежне институције да нам дозволе смањење биолошког минимума на самом водозахвату, како би могли да добијемо још додатних 100 литара што би задовољило потребе свих пет локалних самоуправа“, додао је Тодоровић.

 

 

 

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


voda restrikcija cacak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.386.712 посета
Тренутно на сајту: 418 посетилац(a)