,,Рај за живце“ одолео корони: Богутовачка Бања без инфицираних током епидемије 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
,,Рај за живце“ одолео корони: Богутовачка Бања без инфицираних током епидемије
Trenutno na sajtu: 503       |       Podeli:
10.08.2020 | 0 коментар(а)



Краљево - Богутовачка Бања, позната и као ,,рај за живце“ или неуро бања , ушушкана на обронцима планине Троглав
Фото: ГЗС/Миланко Даниловић

на двадесетак километара југозападно од Краљева, ову туристичку сезону дочекала је у много лепшем руху него свих пет претходних година од како је у њу и Матарушку Бању , с којом деценијама пословала у оквиру истоименог природног лечилишта и одмаралишта, уведен стечај. Све до прошле јесени о овој чувеној бањи са термоминералном  водом ,која даје изванредне резултате у лечењу широког спектра неуропсихијатријских обољења и нервног система, мултипла склерозе и хроничне мигрене, као и болести кардиоваскуларног система, периферних крвних судова и високог крвног притиска, бринули си само мештани и гости. Тако пуних пет година.

 

Крајем прошле године Марјан Бањанац и Миланко Васиљевић из Богутовачке Бање узели су у закуп запуштено и оронуло бањско купатило, за кратко време урадили потпуну реконструкцију и женског и мушког купатила   и до пролећа створили одличне услове за купање и лечење гостију. Међутим,епидемија корона вируса одложила је почетак сезоне и постављало се питање да ли ће бања уопште и да ради ове године.

,,Знали смо да је интересовање за боравак у Богутовачкој Бањи велико, како код наших гостију тако и оних из иностранства. Међутим, и кад је бања почела са радом и гости и ми  смо стрепели да не дође до заразе, иако смо предузели све епидемиолошке мере да предупредимо нежељене последице. Свакодневно смо вршили потребне дезинфекцију објекта, улазних врата, простора око зграде и купатила како би заштитили здравље гостију што нам је било најважније“, каже Марјан, један од закупаца купатила у Богутовачкој Бањи.

Поред мера на одржавању хигијене у објекту и његовом окружењу, као и дезинфекцији, добрим распоредом и повећаним бројем улазака у базен у преподневној и поподневној смени обезбеђена је физичка дистанца корисника и у базену.

 

,,Захваљујући свим предузетим мерама од почетка сезоне све до сада нисмо имали ниједног инфицираног госта чиме се поносимо и што нам представља велико задовољство. У свему томе гости су показали велику дисциплину и и спремност за сарадњу. Колико знам, немамо оболелих ни међу мештанима. То је најбоља реклама и препорука за убудуће и долазак нових гостију“, задовољно истиче Марјан.

Хотел ,, Минерал“ у Богутовачкој Бањи не ради пуних шест година, тако да су гостима на располагању приватне виле и апартмани. Момчило Мишић имао је током целе сезоне максималну попуњеност капацитета у својој вили ,,Шумадија“, као и Зора Борисављевић, Жарко Павловић и други, углавном повратници из иностранства који су своју уштеђевину уложили у  Богутовачку Бању.

Због епидемије корона вируса током пролећа и лета у чувеном ,,рају за живце“, није било гостију из иностранства али ако ситуација дозволи у септембру се очекује њихова велика посета. Интересовање је изнад свих очекивања.

 

,,Богутовачка Бања је далеко од 1985. године када је забележен рекорд у броју посетилаца-8.873 и броју ноћења-68.673 али се назиру бољи дани са престанком ове епидемије која је погодила цео свет. Добро знам за вредности воде са бањских термоминералних извора о чему се зна и у свету. Са решењем коначног статуса ове бање, на које се чека предуго, мислим да би се брзо вратио њен златни период-од шездесетих до краја деведесетих година прошлог века“, казује Жарко Павловић, повратник из Шведске који је у модерне апартмане у Богутовачкој Бањи велики део своје уштеђевине.

 

 

 ГЗС / М.Даниловић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Kraljevo Bogutovacka Banja epidemija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.170.798 посета
Тренутно на сајту: 503 посетилац(a)