Свећа за малу Милицу 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Свећа за малу Милицу
Trenutno na sajtu: 386       |       Podeli:
17.04.2019 | 0 коментар(а)



Данас се навршава двадесет година од погибије Милице Ракић,

трогодишње девојчице која је постала симбол страдања деце у НАТО агресији.
„Чико, ја тебе гледам с неба и видим те на црној птици, ја сам онај мамин цвет-беба,који си убрао у Батајници. И да ти кажем само још ово, па иди и заборави ме|, мама ће да ме роди поново, и даће ми још лепше име.”
Ови стихови  уклесани су на спомен чесми која се налази у Батајници, посвећеној малој Милици која је изгубила живот приликом напада авијације НАТО-а на Батајницу,17. априла 1999. године, око 21.45 часова. Погинула је у стану, у коме је живела са родитељима и нешто старијим братом, гелери су је усмртили у купатилу, на ноши. Рат је прекинуо њено детињство, заувек је одвојио од родитеља, брата, деце из вртића.
Српска православна црква је покренула иницијативу да се Милица канонизује. У манастиру Тврдош код Требиња осликана је фреска са њеним ликом.
У Ташмајданском парку у Београду налази се споменик посвећен деци убијеној током НАТО агресије, а на њему се налази скулптура Милице Ракић.



Политика, ГЗС





PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


nato bombardovanje Milica Rakic beba pogibija godisnjica agresija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.506.533 посета
Тренутно на сајту: 387 посетилац(a)