Kоловоз од 6, 5 метара 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Kоловоз од 6, 5 метара
Trenutno na sajtu: 472       |       Podeli:
11.11.2019 | 0 коментар(а)



Нова Варош – На деоници пута Браношевац – Милановац започело бетонирање 540 метара

конзолних објеката – проширења пута и пешачке стазе. У петак су у неколико наврата нешто дуже трајали застоји на деоници регионалног (државног) пута Нова Варош – Сјеница због бетонирања једне кампаде проширење дела пута и пешачке стазе.

"Пут се проширује на 6,5 метара (са две траке по 3,25) док ће у кривинама ширина бити до осам метара", каже грађевински инжењер Адмир Пурковић из пријепољског погона ужичких „Путева“. Пешачка стаза гради се са доње стране и у њој су цеви за каблове, док је на горњој страни дренажа.

Истовар бетона из мешалице у потпуности зауставља саобраћај, фото: Д. Гагричић

Путари су подигли 220 кубика габионских зидова, високих и пет метара, а пројектом је предвиђено још 230 кубика испод кућа на Милановцу (пре скретања за Шанац).

У деоницу пута од једног километра уградиће се, према речима Пурковића, 1.500 кубика бетона. Најтежи део посла је изградња такозваних конзолних објеката (проширење и стаза) у дужини од 540 метара, на три деонице трасе (у кривинама испред и иза садањих радова). Због специфичности посла – ископи, армирање, бетонирање, битуменска заштита, радови се изводе по кампадама од 23 метра и трају нешто дуже него што то очекују возачи.

Две траке од по 3,5 метра, а у кривинама пут од 8 метара, фото: Д. Гагричић

На траси, која је на 1.100 метара надморске висине, путари ће, кажу, радити док их не прекину киша, мразеви или снег и наставии на пролеће. Најављено је да ће зимус саобраћај тећи у две траке, без семафора.

На траси немају овлашћења да говоре о роковима, већ упућују на инвеститора – „Путеве Србије“.

У зидове уграђено 220, а треба 560 кубика камена, фото: Д. Гагричић

Исти извођач је реконструисао деоницу пута Аљиновићи – Милановац пре осам (или, можда, коју годину више) кад су прекинути радови, јер на последњем километру Општина Нова Варош није испунила обавезе (пројекат и друго) према међународном кредитору и државном предузећу. Касније је морао да се мења пројекат…

 

Златаринфо Д.Гагричић / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


nova varos put prosirenje zlatar

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.197.705 посета
Тренутно на сајту: 473 посетилац(a)