Штета од временских непогода поприлична 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Штета од временских непогода поприлична
Trenutno na sajtu: 355       |       Podeli:
11.05.2017 | 0 коментар(а)



Љубовија - Град који је становнике Љубовије изненадио у мају, поред изненађења са собом је донео и проблеме онима који се на подручју ове општине баве пољопривредом.



Како истиче, председник општине, Милован Ковачевић, комисија за процену штете, обишла је месне заједнице и утврдила да је ова елементарна непогода нанела штету од 30 до 50 посто, међутим, град није једини који је донео проблеме.
“Узимајући у обзир да смо имали нежељени снег и мраз, кад му време није, штете су много веће. Процењује се да су штете на малинама и коштуњавом воћу и до 80 одсто”, наводи Ковачевић.


 Након невремена Љубовију су посетили државни секретри, а ресорном министарству поднет је извештај о целокупној ситуацији, а по речима Ковачевића, ускоро очекују одговор.
“Нисмо желели људима ништа да обећавамо, док не будемо имали тачне информације од Министарства пољопривреде. Додатни проблем може да представља и потреба да се газдинства осигуравају, а како  највећи број пољопривредника живи у руралним срединама, ретко ко користи услуге осигуравајућих друштава”, изјавио је Ковачевић.

Општина Љубовија је за 2017 годину, из буџета, издвојила 35 милиона динара за субвениције пољопривреде, а такође је обезбедила и 60 противградних ракета, како би могућност понављања сличног сценариа, свела на минимум.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.479.756 посета
Тренутно на сајту: 355 посетилац(a)