Одржан светосавски турнир у малом фудбалу под слоганом „Игром до здравља“ 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Одржан светосавски турнир у малом фудбалу под слоганом „Игром до здравља“
Trenutno na sajtu: 380       |       Podeli:
31.01.2019 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - У организацији Савеза за школски спорт, а уз подршку општине Горњи Милановац

у спортској хали „Бреза“ одржан је традиционални светосавски турнир у малом фудбалу. Прво место у категорији пионира заузела је екипа основне школе „Краљ Александар I“, а у категорији омладинаца најбољи су били ученици ЕТШ „Јован Жујовић.“

Милун Достанић, председник Савеза за школски спорт изјавио је да је ово друга година за редом како Савез организује ово фудбалско надметање основних и средњих школа са територије наше општине.

„Савез за школски спорт је још 2013. године почео са радом у општини Горњи Милановац уз подршку Министарства омладине и спорта. Доста нам у раду помаже и локална самоуправа, трошкови су нам скоро упола мањи него када је све ишло преко Спортског савеза. У програму учествују деца од првог до четвртог разреда основних школа. Имамо одличне професоре који раде са децом и доста добро нам иде, а само учествовање у овом програму за сву децу је бесплатно“, рекао је Достанић и додао да је Савез за школски спорт почео свој програм да спроводи и у сеоским школама са територије општине Горњи Милановац и нагласио да је бављење физичком културом веома важно за децу у том узрасту.

Фото: ОУ Горњи Милановац

Члан општинског већа задужен за образовање и спорт Срђан Милићевић изјавио је да је овај турнир изабран да се свим ученицима који су у претходној школској години освојили неку од награда на републичким такмичењима додели тренерка за постигнуте запажене резултате.

„Искористили смо светосавски турнир да нашим ученицима, спортистима који су током претходне школске године освојили неко од прва три места на републичким такмичењима уручимо спортску тренерку са грбом Општине. Мислимо да је то један адекватан поклон за спортисте, јер њима увек треба опрема и то је дар општине Горњи Милановац за њих“, рекао је Милићевић и додао да је укупно четрдесет ученика добило ову награду.

Поред победничких екипа на турниру су у категорији омладинаца учествовали и ученици ОШ „Момчило Настасијевић“, ОШ „Свети Сава“, ОШ „Десанка Максимовић“ и ученици ОШ „Иво Андрић“ из Прањана. У категорији омладинаца надметали су се ученици Гимназије „Таковски устанак“ и ТШ „Јован Жујовић“.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.122.536 посета
Тренутно на сајту: 381 посетилац(a)