Дама међу ивањичким боксерима 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Дама међу ивањичким боксерима
Trenutno na sajtu: 589       |       Podeli:
16.04.2018 | 0 коментар(а)



Ивањица - Шеснаестогодишња Анђела Костић једина је девојчица из Ивањице која се такмичи у боксерском рингу. Успеси на такмичењима воде је ка репрезентацији,

а у тамошњем боксерском клубу кажу да је тај спорт све више подједнако интересантан и дечацима и девојчицама.

На први поглед ни мало се не разликује од својих вршњакиња. Ученица је ивањичке Гимназије, а слободно време проводи са пријатељима. Ипак, има дана када на руке навуче боксерске рукавице и одмерава снагу са клубским друговима.

„Свидео ми се спорт, гледала сам баш бокс, волим борилачке спортове и желела сам да видим какав је осећај бити у рингу“, прича Анђела Костић и додаје да се у рингу осећа изванредно.

„Мало је било необично јер сам била једина девојчица, па ми је било мало теже да се навикнем, али у суштини све је било супер“, објашњава Анђела.

У, према оцени многих, једном од најнапорнијих спортова Анђела се одлично снашла. Њен таленат приметили су и тренери, искусни боксери, а потрврдила га је успесима на домаћим првенствима.

„Довољно је пет минута да видите координацију покрета, смисао за музику, смисао за координацију покрета и све вам је јасно да ли дете има талента за спорт или нема“, каже Драган Мијаиловић, тренер и међународни судија.

Кроз школу бокса у Ивањици прошло је много дечака и девојчица, али је само Анђела на званичним мечевима ушла у такмичарски ринг. У клубу кажу да је важно да се деца опробају и у том специфичном спорту.

„Осим тога што изискује изузетне физичке способности, захтева и изузетне менталне способности, али баш је то и драж, односно и добит коју ти такмичари добију захваљујући бављењу боксом“, оценио је професор физичке културе Владимир Бошковић.

Млада боксерка Анђела сматра да нема разлике између девојака и момака у овом спорту: „Волим бокс и имам велике намере да наставим да тренирам“.

За такмичења млада Ивањичанка се дуго и напорно припрема. Тренира бокс већ три године и види себе у репрезентацији.

Извор: РТС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.930.903 посета
Тренутно на сајту: 588 посетилац(a)