Несторовић: Крај епидемије коронавируса у мају или јуну 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Несторовић: Крај епидемије коронавируса у мају или јуну
Trenutno na sajtu: 365       |       Podeli:
22.03.2020 | 0 коментар(а)



Др Бранимир Несторовић, дечји пулмолог и алерголог у Универзитетској дечјој клиници у Тиршовој, каже да



симулација математичког модела шведских и швајцарских научника указује да би мај, најкасније јун, могао да буде период проласка епидемије.


Пулмолог Несторовић саветовао је грађане да не паниче и истакао да ће ова недеља и следећа одредити шта ће бити и додао да ако немамо тренд да се удвостручава број оболелих ми смо "на коњу".

-Веома је важна брзина којом се увећава број заражених, у Италији се то дешавало сваки дан. Ако рачунамо да сваки оболели зарази две око себе, онда се то страховито брзо шири. Сада је дошао тренутак, на почетку треће недеље, који је најважнији - рекао је др Несторовић за Пинк.У Кореји и Јапану пада број оболелих, у Кини је практично готово. Сада имају појаву другог таласа, то су ови што се враћају из Европе - додао је он.


Ако издржимо удар треће, и евентуално четврте недеље нагласио је, можемо да кажемо да је најтеже за нама. Ова недеља је кључна.

Како наглашава, важно је да останемо код куће, јер оно што је битно код ове групе вируса јесте велико излагање великој количини вируса напомињући да смо то видели у Италији где је био огроман број инфицираних који су масовно једни друге инфицирали.

- За нас је директан контакт важан, ако је неко оболео, он вам да велику количину вируса, и онда је велика вероватноћа да се заразите - додао је он.

У Чачку је стабилна ситуација што се тиче коронавируса, за сада шест потврђених случајева од којих је пет из Чачка док је један пацијент из Горњег Милановца. До синоћ, седам пацијената је било на инфективном одељењу, троје је било негативно на коронавирус док се за четворо чекају резултати. Према речима лекара сви су у стабилном стању.

Добра вест је да је први инфицирани пацијент јуче изашао из болнице и он је излечен од овог вируса.

 

ГЗС/ ПИНК




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


nestorovic korona

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.480.144 посета
Тренутно на сајту: 366 посетилац(a)