Пут до гробља камен спотицања 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Пут до гробља камен спотицања
Trenutno na sajtu: 534       |       Podeli:
11.09.2017 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Недавна санација сеоског пута у Месној заједници Јабука изазвала је незадовољство

код мештана који кажу да су изиграни од локалне самоуправе, те да је асфалт уместо ка сеоском гробљу отишао ка дому општинског функционера. Надлежни у Општини не споре да се ради “са контра стране”, али кажу да је тако урађено “да се не би оштетио постојећи асфалтни пут”, који иде дуж села, те да ће наредне године бити асфалтирана и друга деоница.

Месна заједница Јабука, некада перјаница туризма општине Пријепоље у коју су радо свраћали домаћи и страни туристи, сада је далеко од тога, а њени житељи муку-муче са бројним проблемима. Како би донекле ублажили тешке услове за живот, из локалне самоуправе планом инвестиција за ову годину предвидели су улагање у инфраструктуру ове сеоске месне заједнице од 16,5 милиона динара. А недавно је и засеок Мостиште, где живи двадесетак углавном старачких домаћинстава, добио асфалт. Међутим становници овог засеока тврде да ће они од те инвестиције вредне два милиона динара имати слабу вајду, јер уместо да се ради на предвиђеној деоници пута која води према сеоском гробљу, асфалт је отишао на другу страну према кући локалног функционера, где ће поред њега директну корист имати свега две породице, док ће осталих осамнаест домаћинстава и даље користити макадамски пут.

- Пут који се тренутно санира није предвиђен од стране Савета Месне заједнице. Утрошене паре биле су намењене за деоницу пута која води ка месном гробљу, где би од тога сви имали далеко већу корист - каже видно разочаран Драгољуб Шљукић, мештанин засеока Мостиште.

Из Општине се правдају тумачењем да би тешке машине оштетиле постојећи асфалтни пут који иде дуж села.

- Санацију пута смо морали да започнемо из супротног смера - тврди чланица Општинског већа Мирјана Бојовић, и додаје да је санација друге етапе предвиђена буџетом општине за текућу годину.

Путна инфраструктура није главни проблем ових вредних горштака, већу муку им задају проблеми са водоснабдевањем и лошом електромрежом.

Несташица воде и струје

- Током целог лета нисмо имали воде, а сваке године нам обећавају да ће то бити решено - јада се деведесетогодишњи Рајко Шљукић.

Док његов рођак Момир, повратник у село из Београда, тврди да струја нестаје више од десет пута током дана, што изазива кварове кућних апарата и задаје главобољу мештанима.

Стрепе од зиме

Док последњи сунчани дани полако измичу, становници овог планинског краја који се налазе на надморској висини већој од 1.200 метара остаје да се надају да ће им Општина ипак помоћи да спремно дочекају зиму.

Извор: Новости, А. Ровчанин




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.220.604 посета
Тренутно на сајту: 534 посетилац(a)