КМН тражи четири радника за посао у Београду 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
КМН тражи четири радника за посао у Београду
Trenutno na sajtu: 345       |       Podeli:
04.07.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – Предузеће КМН тражи четири радника за послове у својој јединици у Београду: продавца готове хране, касира, кувара и оператера на машини за прање судова.

„Заинтересовани могу добити образац пријаве за запошљавање у управи КМН–а у Чачку, Улица др Драгише Мишовића 24, или у продавници у Београду, Змај Јовина 10. Детаљније информације на телефон 065/224-1780. Добро дошли” - рекли су данас у овом предузећу за Глас западне Србије.

Реч је о једном од најуспешнијих породичних колектива у овом делу Србије, са више од 100 запослених и 500 сеоских домаћинстава из Драгачева, Чачка, Ужица и Пожеге на списку свакодневних добављача меса, млека, јаја... И о предузећу где исплата зарада запосленима, рачуна испоручиоцима и обавеза држави не касни ни минут.
Предузеће је, пре 25 година, основао Милоје Стевановић из Горачића, као малу продавницу у чачанској Авенији липа, од 16,5 квадрата, са 200 артикала.

-Супруга Нада и ја ценили смо тада да ће у овој земљи неко некад морати да ради па неће имати времена да кува, и зато смо се одлучили да ми почнемо да готовимо и продајемо јела. Друга финеса у послу била је одлука да сва јела припремамо по древним рецептима, као у време оно, за славу или Божић. Трећа нам није ни била потребна – вели Стевановић за Глас западне Србије.
Саговорник описује да је у сваком погону уведен стандард „Хасап” али да су све радионице ипак остале конзервативне, и не стади се због тога. Не користе се вештачке боје и укуси, ни дим из кесице.

-У месарској радионици, рецимо, чварци се припремају на традиционални начин, само од младих свиња, крчкањем 16 до 18 сати. Сланине, печенице, коленице, вешалице и суви врат диме се на буковим цепаницама, шунка у цреву садржи искључиво свињски филе и ружу од бута. Гибанице се праве од ручно развијених кора, као и пите.
Сир „Жарковац” и „Јулин млади кајмак” испоручује млекара „Гај” из Милојевог родног села Горачића код Гуче, где посао воде укућани његовог брата Сава, а сири се исто „како су то деведесет година чиниле баба Драгиња и нана Јула”. КМН свакодневно справља око 400 различитих производа, од супа, чорби, салата, јела и слаткиша до месних и сувомеснатих артикала. Средом, петком и у време поста понуда је богатија за још 50 безмрсних јела.

Предузеће је добило назив по акрониму имена укућана, ћерки Катарине и Марије, и Милоја и Наде. Породица данас има 12 чланова, сви одрасли су на одговрним пословима у КМН – у, а и унучад, шесторо их је, преко распуста раде код деде и баке.
КМН тренутно држи три малопродаје. Две у Чачку, у улицама Стоје Тошић 10 и Др Драгише Мишовића 24, и у Београду, Змај Јовина 10.

Продавница – ресторан у центру главног града Србије отворена је 2011. године.
- За оснивање дућана у главном граду најзаслужнија група старих потрошача. Имали смо списак са око стотину Београђана који су годинама наручивали јела из Чачка, а транспорт је ишао преко родбине или пријатеља. Сад је тај проблем решен, на њихов захтев али на обострану корист. У београдској продавници, првих дана после отварања, највише су куповани сарма и свадбарски купус – приповеда Стевановић.
Тај локал у Београду свакога дана, за 10 сати рада, услужи хиљаду потрошача, или стотину на сат.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.782.609 посета
Тренутно на сајту: 346 посетилац(a)