Стипендије за студенте из Прибоја али и из Прилужја на КиМ 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Стипендије за студенте из Прибоја али и из Прилужја на КиМ
Trenutno na sajtu: 722       |       Podeli:
02.12.2019 | 0 коментар(а)



Прибој - Већници општине Прибој констатовали су на 62. седници да је у Општини Прибој

видан све већи напредак, и у промету непокретности, односно да се бележи постепен али стални раст што је резултат евидентног економског опоравка и отварања нових радних места, став Општинског већа је, да просечна цена квадратног метра непокретности за утврђивање пореза на имовину за наредну 2020. годину остане иста као и претходних година, наводи се на сајту општине.

Чланови Општинског већа били су мишљења да су усвојене цене заиста ниже у односу на реално стање на тржишту, али су својом одлуком желели да, прво, већим наметима не отежавају својим грађанима живот, и друго, да овако прикладном одлуком, између осталог, поспеше долазак нових инвеститора у Прибој који ће отварати нова радна места, запошљавати наше суграђане, чиме ће стандард у нашој локачној самоуправи бити подигнут на још већи ниво.

Најбољи прибојски студенти и наредне године поводм Дана општине могу очекивати новчане награде. Чланови ОВ донели су одлуку о расписвању Конкурса за доделу награда талентованим студнетима. Услови конкурса су остали исти као и пртходних година - да су студнети најмање треће године основних академских студија или су студенти мастер академских студија, да су редовно уписивали године студирања на терет Буџета Републике Србије, да су у досадашњем студирању имали просечну оцену најмање 9,00, да имају пребивалиште на територији општине Прибој најмање пет година и да нису у радном односу.

Као и ранијих година овом стимулативном мером мером локалне самоуправе биће обухваћени и најбољи студенти из братске општине Прилужје на Косову и Метохији.

Чланови Општинског већа општине Прибој дали су и сагласност ПУ Невен за отварање нове јаслене групе у објекту Вртића Водовод, а у Невен одобрено је и продужено радно време до 16,30 сати, уместо до досадашњих 16 сати.

Чланови Општинског већа Прибој дали су сагласност на захтев професионалног управника стамбене јединице Лимска 31 на висину трошкова са којима станари учествују у финасирању одржавања зграде, а када је у питању жалба једног нашег суграђанина на Решење Одељења за урбанизам, грађевинарство, имовинско-правне и комунално-стамбене послове о уклањању привременог објекта, Веће је поново подржало став Општинске Службе, којим се власнику налаже уклањање привременог објекта са наведене локације.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priboj sednica vece stipendije porez

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.180.131 посета
Тренутно на сајту: 722 посетилац(a)