Секретар Скупштине поднео оставку, одборници разматарaју о Романдићу 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Секретар Скупштине поднео оставку, одборници разматарaју о Романдићу
Trenutno na sajtu: 593       |       Podeli:
28.01.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Данас ће се на 6. седници Скупштине града пред одборницима наћи 23. тачке Дневног реда.
Игор Трифуновић, председник Скупштине града, фото: ГЗС

„Једна од најзначајнијих тачака је тачка која се тиче медија и гледалаца и ове године имаћемо директне телевизијске преносе", рекао је Игор Трифуновић председник Скупштине града.


Он је рекао да на основу расписаног Јавног позива три локално регионалне телевизије, које покривају подручје града Чачка су биле једине које су понудиле директне телевизијске преносе и одборници ће се данас изјашњавати о тој тачки, као првој тачки Дневног реда.


„Данас ћу на предлог Градског већа допунити Дневни ред са још две тачке и са још једном који ће бити мој лични предлог за допуну, а то су тачке које се тичу промене једног члана Градског већа. С обзиром на то да је др Милан Лукић који је до сада обављао функцију члана Градског већа изабран за директора једне институције која није на териториоји нашег града и због својих пословних обавеза неће даље моћи да обавља функције члана Градског већа, градоначелник ће предложити новог члана који ће бити ресорно задужен за пољопривреду", објаснио је Трифуновић.


Према Трифуновићевим речима на Дневном реду, биће додатна тачку, то ће бити и одлука о коришћењу буџетских средстава за заштиту животне средине, с обзиром на то да од дана заказивања седнице скупштине добијена сагласност Министарства да ова тачка и овај програм се може наћи на седници скупштине града и оно што ће можда бити занимљиво, то је подношење оставке садашњег секретара господина Петковића и избор новог секретара, тако да та тачка биће међу последњим тачкама на дневном реду.


„Најважније тачке које се тичу наших установа културе, данас ће одборници разматрати све програме рада тих установа и дати мишљење о њима. Садашњи секретар Скупштине града господин Петковић је обављао професионално своју дужност секретара скупштине на моје лично задовољаство провели смо неких пет година заједно у скупштинским клупама. Он је поднео оставку, мислим да ће у скорије време се обелоданити и позиција коју ће он наставити да ради, а што се тиче новог секретара скупштине, то је по статуту и по пословнику скупштине града, предлог председника скупштине", појаснио је он.


Трифуновић истиче да ће одборницима предложити једног младог човека, професионалца, који је до сада радио у Управи за опште и заједничке послове на правним пословима који су везани за Месне заједнице, његово име је Владимир Романдић (1993. годиште), испуњава све услове који су прописани статутом града и законом. Ово је сигнал да је жеља да се подмлади кадар, да се да шанса младим људима, с обзиром на то да се господин Романдић показао као изузетан правник, има радног искуства и у адвокатским канцеларијама, бавио се правом и овај велики терет који му сада наметнут успети да одради на најбољи могући начин.


„Што се тиче члана Градског већа, тај предлог ће изнети градоначелник, одборници су већ у материјалу добили предлог, то ће бити др Иван Глишић, он је доцент на Агрономском факултету и он ће колико имам информације највероватније преузети ресор пољопривреде, али и градоначелник ће данас бити предлагач по другој тачки Дневног реда, па ће бити прилике да се нешто више чује о кандидату”, закључио је Трифуновић.


Град Чачак наставља све оне пројекте који су започети у прошлој години.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


odbornici skupstina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.407.184 посета
Тренутно на сајту: 594 посетилац(a)