Годишњица компаније „Слобода”: непрестано улагање у нове технологије 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Годишњица компаније „Слобода”: непрестано улагање у нове технологије
Trenutno na sajtu: 344       |       Podeli:
03.10.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Војна компанија „Слобода” обележиће сутра 71. годину рада уручењем награда јубиларцима.
Војна компанија „Слобода” обележиће сутра 71. годину рада уручењем награда јубиларцима,Фото: РИНА

Они који имају деценију или две стажа у чачанском колективу добиће ујутро награде од директора сектора, док је средишни део свечаности заказан за 11 сати у сали фабричке скупштине, када ће јубиларне награде примити радници који у овој фабрици муниције имају 30 година стажа.

„Суочени смо са разним проблемима и изазовима, али и задовољни резултатима које компанија новијих година постиже у свим областима производње, уз тренд позитивног пословања” - каже генерални директор Фабрике, инжењер Зоран Стефановић, за агенцију РИНА.


Директор компаније Слобода Зоран Стефановић, Фото: ГЗС

Скупштина овог предузећа из састава Одбрамбене индустрије Србије, заседајући недавно, утврдила је да су укупни приходи у току 2018. године били 7,9 а расходи 7,4 милијарди динара, па је остварен добитак од 489 милиона динара.

Фото: РИНА

Колектив се дугорочно определио за непрестано инвестирање у нове технологије, објекте и опрему.
„Ове године, средства смо уложили у климатизацију линије завршног фосфатирања, израду темеља и монтажу преса од 800 и 630 тона, израду два сепаратора за уље, адаптацију објекта `64 Б` и још низ производних тачака. До краја године у плану је завршетак започетих улагања у опрему, све према плану инвестиција за раздобље од прошле до идуће године” - истиче Стефановић.

„Слобода” је највеће привредно друштво у овом делу Србије, данас са 2.227 радника, који послују на производњи муниције у калибрима од 20 до 155 милиметара, а 94 одсто завршених метака и пројектила продаје се у иностранству. У првих седам месеци исплаћена нето зарада била је 62.305 динара по запосленом у просеку, или 13 одсто више него лане.

 


РИНА / ГЗС






PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Sloboda Zoran Stefanovic jubilarci

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.862.452 посета
Тренутно на сајту: 344 посетилац(a)