Сениорска медаља за младу чачанску спринтерку 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Сениорска медаља за младу чачанску спринтерку
Trenutno na sajtu: 418       |       Podeli:
05.02.2020 | 0 коментар(а)



Протекла „атлетска" недеља је потврдила доминацију младе чачанске спринтерке Иване Илић.

После убедљиве победе у јуниорској трци (25.01.2020.) на 60 метара, у четвртак 30.01. 2020. године са малим закашњењем  Атлетски савез Србије је прогласио најуспешније атлетичаре у 2019. години. По старосним категоријама је проглашено по шест најуспешнијих у женској и мушкој конкуренцији. Како се и знало на осову постигнутих резултата за најуспешнију млађу јуниорку проглашена је Ивана Илић.

Шест најуспешнијих атлетичарки по старосним категоријама су Ивана Шпановић, Милица Гардашевић, Ивана Ђурић, Ивана Илић, Адријана Вилагош и Саима Мурић. Морамо напоменути да је Ивана Илић практично потврдила млађе јуниорско признање, јер је у истој категорији проглашена и предходне године.

После само једног дана паузе уследило је Првенство Србије за сениоре/ке у дворани. Наступ Иване Илић је био најбољи у овој години иако је због грешке судија доста оштећена. Већ у квалификацијама трке на 60 метара Ивана је истрчала најбољу трку у овој сезони, а вероватно и у досадашњој каријери заузевши друго место иза најбоље српске спринтерке Милане Тирнанић (Црвена звезда).

 Нажалост дошло је до судијске грешке у мерењу резултата па је трка поништена, али само за ову групу па су остале групе имале доста већу паузу до финала и мањи напор. Уследила је нова трка након 30. минута у којој је такође заузела друго место, изједначила свој лични рекорд (7,72) и изборила пласман у финале. Финале је одржано након 45. минута.

Поред тога што је финална трка за Ивану била трећа уз кратко време опоравка, док је за већину финалисткиња била друга, показала је висок ниво припремљености и форме. Сјајно 3. место уз нови лични рекорд (7,71) је награда за велико залагање и пожртвованост коју показује на тренинзима.

Већ у понедељак из АСС је стигло ново признање за АК „ЧАЧАК", велику част да брани боје Србије на предстојећем јуниорском Првенству Балкана имаће Ивана Илић у трци на 60 метара. Поред Иване у Истанбул  ће путовати и њен тренер Драган Дуканац као део стручног штаба.

„За Ивану ће ово бити велико спортско искушење, ми радимо у веома скромним и за ову дисциплину готово никаквим условима. Приметан је огроман напредак у српском спринту после изградње Атлетске дворане, али то користи атлетичарима из Београда и околине, зато је сензација када се појави неко попут Иване.

На предстојећем Првенству Балкана од Иване очекујем велику борбеност коју показује увек када је тешко, обзиром да је улазна година јуниорки и да 60 метара није њена примарна дисциплина у Истанбулу је све могуће. У колико успе да се врати са медаљом то би био велики успех, јер у овом тренутку у категорији јуниорки има 8 резултат на Балкану. Карактеристично за Првенство Балкана у атлетици је да сада Балканску атлетску федерацију чине 23 земље, па су ту многи који немају географску везу са Балканом, као на пример Аустрија, Израел, Сан Марино, Јерменија, Украјина, Грузија, Молдавија.",  истиче тренер Драган Дуканац.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Atletska nedelja Ivana Ilic cacanka Dragan Dukanac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.484.692 посета
Тренутно на сајту: 418 посетилац(a)