Лутовац: На поштеним изборима Вучић нема никакве шансе 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Лутовац: На поштеним изборима Вучић нема никакве шансе
Trenutno na sajtu: 385       |       Podeli:
18.03.2019 | 0 коментар(а)



Протест после упада демонстраната у РТС не да није изгубио легимитет, већ је добио додатну снагу,

рекао је у Новом дану Зоран Лутовац, председник Демократске странке. Медијски је спин да се Бошко Обрадовић намеће као лидер протеста, додао је.

Небојша Зеленовић, председник Заједно за Србију, рекао је да су демонстранти у зграду РТС ушли спонтано и мирно и да нико није "ни помислио да било шта уради против новинара РТС".

„Игром случаја се десило да је група људи ушла у РТС, људи незадовољни начином на који РТС приказује протесте, без обзира на уставну обавезу да обавештавају грађане, не приказују оно што се дешава испред њихове куће, а ни у кући, нити политички плурализам", казао је.

Најодговорнији за упад на РТС је је Александар Вучић и зато се тражи његова смена, оценили су Лутовац и Зеленовић и додали да када би јавни сервис месец дана радио поштено, "Вучић не би имао никакву шансу" на изборима.
„Грађани јесу ушли непозвани, али ово је јавни сервис који игнорише грађане упорно и њихове захтеве - то се зове изражавање незадовољства на изнуђен начин, тиме што је он изнуђен системски јер један човек управља свиме па и РТС-ом и спречава га да се на прави начин бави својим послом и обавештава грађане", истакао је Лутовац.

Лутовац и Зеленовић рекли су да се тражи да РТС извештава професионално, према Уставу који налаже да се чује гласови различитих а не само глас једног човека.

На питање да ли лидер Двери Бошко Обрадовић постаје главни организатор протеста, Лутовац је рекао да је то медијски спин који хоће да убаци причу да се Бошко Обрадовић намеће.
"Нормално је да ако је он био први који је ушао тамо да је нормално да их он позове да се повуку, нормално је да ако он може да контролише оне који су најнезадовољнији и склони екстремизму, да он највише на њих може да утиче, али одлуке око тога ко ће коју улогу да преузме доносимо у Савезу", истакао је Лутовац.

Зеленовић и Лутовац су осудили јучерашња хапшења, оцењујући да су "дечаци последњи пут били хапшени тако у време Слободана Милошевића".

"Ако имате пресуду у којој се каже да треба што пре донети пресуду јер ионако ће бити иста без обзира на сведоке - то вам говори о чему се ради", казао је.

Лутовац је рекао да ће даљих сукоба са полицијом бити једино ако полиција добије такво наређење. "Али нико од грађана не треба да се осети угрожено. Они хоће да прикажу лажну слику о насилним протестима, од демонстраната нико није хтео ни да згази цвет".

Протести се не заустављају нити се смањује број људи који долазе, сваки дан стижу позиви да говоримо на протестима у разним градовима, и ово мора да произведе промену, истакао је Зеленовић и додао да је ово "културна револуција".

"На поштеним изборима Вучић нема никакву шансу", казао је.

ГЗС/Н1




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.257.502 посета
Тренутно на сајту: 386 посетилац(a)