У Атомској бањи смештај са ваучером 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
У Атомској бањи смештај са ваучером
Trenutno na sajtu: 504       |       Podeli:
16.10.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Јединственој Атомској бањи – Специјалниј болници за рехабилитацију у Горњој Трепчи, ни корона вирус није направио пометњу.

Лековита својства ове бање позната су од давнина, а повратак природи је исконска тежња све већег броја људи.
Узевши у обзир повољне климатске чиниоце и нетакнуту природу у којој је Бања смештена, може се рећи да је идеално место за боравак сваког човека свакодневно изложеног стресу и штетним утицајима из ваздуха, воде, хране.
Вода је благо радиоактивна, таман толико да не штети здрављу. Због посебних физичких и хемијских карактеристика ови топли извори су права реткост и код нас и у свету. Воде се користе за лечење и рехабилитацију неуролошких болести, посебно код Sclerosis multiplex (цезијум), реуматских обољења (литијум, рубидијум), за лечење гастритиса и дванаестопалачног црева. Ове воде садрже и ретке елементе као што су стронцијум, радијум, радон, кобалт, уран, селен, сребро... Концентрација микроелемената, макроелемената и радиоактивних елемената и њихов међусобни однос лековито делују на нервна и мишићна ткива. Препоручује се да се у току дана се попије најмање 1,5 литара воде.

Лековита својства ове бање су била позната од давнина, претпоставља се још од римског периода , а 1890. године изграђено је прво бањско купатило, тако да се ова година сматра званичним почетком бањског туризма. Почетком 1970. године Балнеолошки институт из Београда после физичко-хемијских анализа термоминералне воде уврстио је Горњу Трепчу у ред природних лечилишта. Атомска Бања је 2008. године приватизована. Нови власник је у потпуности реконструисао све постојеће капацитете и довео услове рехабилитације и боравка у бањи на европски ниво. Почетком 2012. завршен је нови хотел, Вујан, који је дао потпуно нову димензију у рехабилитацији и смештају посетилаца. У Атомској бањи је 2010. године основана и Специјална болница за рехабилитацију оболелих од реуматских и неуролошких болести.

Оно што је важно је да се могу искористити многе погодности у виду ваучера Министарства туризма, пензионери могу резервисати уз пензиони чек на шест рата, као и удружења пензионера и синдиката за које је бања спремила додатне погодности.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


atomska banja vaucer smestaj

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.419.491 посета
Тренутно на сајту: 503 посетилац(a)