Струка поново забринута због пораста броја оболелих: Предраг Кон најавио нове мере, ако буду потребне - биће обавезне 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Струка поново забринута због пораста броја оболелих: Предраг Кон најавио нове мере, ако буду потребне - биће обавезне
Trenutno na sajtu: 485       |       Podeli:
13.06.2020 | 0 коментар(а)



Према последњим подацима за 24 часа у Србији је регистровано 73 нова случаја заразе вирусом корона.

Епидемиолог Предраг Кон, који је месецима уназад на челу струке у Владином Кризном штабу, огласио се поводом актуелне епидемиолошке ситуације у земљи и односа грађана према мерама превенције.


Он је на свом Фејсбук профилу споменуо и антивакцинални покрет, критичаре ванредног стања, поступање по сили закона.


„У Србији епидемија Ковида - 19 се политизовала, а посебно се користи од стране антивакциналног покрета. Не сматрам то необичним, али сам забринут због озбиљног неповерења српског друштва према сопственој превентивној медицини која је увек темељ сваког здравственог система. Свака надградња без ојачаног темеља није добро и детаљно осмишљена.


Највећи критичари ванредног стања због цовид 19 и полицијског часа сада су потпуно шокирани скидањем истог. Мере и даље постоје, али су тренутно на нивоу препорука (ако буде потребно биће опет обавезне без ванредног стања). Непоштовање препорука за одржавање дистанце и коришћење заштитне опреме ради заштите изазива шок код оних који су говорили о "неразумним" рестрикцијама, али по мом утиску и код свих који се осећају угрожено и препуштено себи.


Да ли смо друштво које разуме само забране, законску обавезност и казне које проистичу из не поштовања ових обавеза? Сматрам да много може да се уради у овом периоду корона кризе на повећању свести у Србији да је у свакој пандемији врло битно схватити да је то УВЕК рат против биолошког агенса. Обавеза да се води рачуна да никога не заразимо односи се не само на цовид19 већ и било које друге заразне болести и у ванпандемијским условима. Србија има своју превентивну медицину”, поручио је Кон на свом профилу.


Према последњим подацима за 24 часа у Србији је регистровано 73 нова случаја заразе. У истом периоду није било преминулих.


У Београду се поново бележи велики број заражених. Како је претходно наводила епидемиолог Дарија Кисић Тепавчевић нови случајеви заразе повезују се са прославама.


ГЗС/Новости/Телеграф




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


epidemiolog predrag kon virus korona

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.932.621 посета
Тренутно на сајту: 486 посетилац(a)