Обрадовић: Истина о Јасеновцу мора постати државни пројекат 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Обрадовић: Истина о Јасеновцу мора постати државни пројекат
Trenutno na sajtu: 603       |       Podeli:
26.02.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - На данашњој конференцији за новинаре Бошко Обрадовић истакао je да je превенција геноцида
Лидер покрета Двери Бошко Обрадовић, фото: ГЗС

кроз изношење истине у домаћој и међународној јавности о српском страдању у НДХ је један од важних начина заштите да се геноцид не понови.


„Филм „Дара из Јасеновца" може бити историјска прекретница у третману теме Јасеновца у нашој јавности, под условом да све не остане само на овом филму. Филм је велики искорак, али може бити само почетак изношења пуне истине о српском страдању у НДХ у домаћој и међународној јавности”, казао је Обрадовић.


Он је додао да је то могуће само ако ово историјско сећање и памћење постане државни пројекат прве врсте. У пракси значи да држава Србија мора да стане иза кључне националне идеје упознавања најпре нас Срба, а потом и читавог света о ономе што се дешавало у Јадовну, Јасеновцу и другим монструозним системима концентрационих логора смрти у НДХ за време Другог светског рата. У том смислу, државном врху предложен је сет мера да би овај пројекат био реализован како треба.


„Владајућа СНС већ је преузела више политичких идеја из програма Српског покрета Двери, али није далеко одмакла у њиховој реализацији: од оснивања Министарства за породицу, преко Закона о испитивању порекла имовине, до повратка редовног служења војног рока. Надамо се да ће и ова идеја Двери бити не само прихваћена у сврхе политичког маркетинга као до сада већ и заиста реализована у циљу да нам се онакво страдање из времена Другог светског рата више никада не понови. Ово није страначко питање већ ствар од националног интереса око које треба сви да се ујединимо”, закључио је Обрадовић.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


bosko obradovic dveri film jasenovac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.098.479 посета
Тренутно на сајту: 603 посетилац(a)