Руски туристи у Драгачеву: Деца слободна и румена о чему смо само маштали у Москви 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Руски туристи у Драгачеву: Деца слободна и румена о чему смо само маштали у Москви
Trenutno na sajtu: 748       |       Podeli:
31.07.2019 | 0 коментар(а)



Лучани / Горња Краварица - Руски туристи су међу најбројнијим у Србији, а ове сезоне најчешће се одлучују за одмор на селу.



Живописна српска села и живот у њима за Русе су права инспирација, а оно што посебно цене јесте слобода и природа. Група руских туриста из Москве стигла је и у драгачевске “Вајате” у Горњој Краварици.

Оливера Радичевић главна домаћица овог етно домаћинства каже да је одушевљена посетом руских туриста.

“Врло су опуштени, нису много захтевни и све што смо им понудили изазвало је одушевљење. Храна им се допада, природа, али највише чињеница да њихова деца могу слободно да трче, друже се са домаћим животињама, а ми се трудимо да им сваки дан осмислимо нови садржај”, каже Оливера.

Она истиче да је у њиховом домаћинству овога пута одсело 20 руских туриста и да су то породице са малом децом, која су први пут у животу видела домаће животиње, брала воће и схватила да се млеко не прави у супермаркету већ га дају краве, козе и овце које могу да помазе и играју се са њима.

Олга Неупокојева је дечији психолог и тврди да је боравак деце на селу вишеструко значајан за њихово одрастање и да су се управо због тога одлучили да одмор проведу овде.

“Ово нам је трећи боравак у Србији али први пут на селу. Наша деца сваки дан открију нешто ново. Замислите њихово одушевљење када су видели краву, а тек кад су пронашли корњачу у трави, то сигурно нема цену”, истиче она и додаје да је упознавање са сеоским животом од вишеструког значаја за грађење њиховог карактера.

Татјана Перестенко тврди да је одмор на селу много квалитетнији него на мору, јер је у тим летовалиштим а све подређено туристима и ту нема додира са стварним животом.

"На мору све своди на купање, сунчање, можда увече одлазак у неки кафе. За разлику од тога овде смо и ми и деца пре свега слободни. Деца се упознају и друже са људима и вршњацима који беру малине, чувају овце, трче по цветним ливадама, удишу свеж ваздух и једу здраву храну. Не треба нам море, нама је довољан и базен”.

Ипак одмор на селу у данашње време не значи само уживање у сеоским пејзажима, па су се вредни домаћини потрудили да својим гостима обезбеде све повољности, па су ту удобни и комфорни апартмани и собе, базени и наравно квалитетна интернет веза.

“Мени као запосленој мами значи што имам могућност да обављам своје пословне обавезе, а да у исто време моја деца уживају слободно у природи и здравој храни или у некој од бројних активности”, нагласила је Наталија Болдарјева.

Њена пријатељица Даша је мајка петоро деце, запослена жена и каже да је живот у Москви веома ужурбан и стресан и да током године нема времена да проводи квалитетно време са својом децом, нарочито са својом најмлађом ћеркицом.

“Овде нас две коначно можемо да уживамо заједно у природи, слободи, да уз дуге шетње причамо и да кажемо једна другој све што нисмо стигле у току протекле године.”.

Оно што их посебно одушевљава је здрава и свежа храна, а нарочито воће. Из кухиње сваки дан за руске туристе изађе по неки домаћи специјалитет а врло често се спрема и по неко руско јело.

“Они су дивни гости, храну спремамо тако што се са њима договарамо шта желе тога дана да једу. Углавном су то домаћи специјалитети јер су они веома отворени да пробају нове укусе. Једу доста воћа и ми се трудимо да у сваком тренутку њима буду доступне свеже расхлађене малине, кајсије, брескве, све оно што код нас успева”, прича куварица Слађана Радичевић.

А најмлађи гости у глас кажу да им се највише допала вожња трактором, радионица на којој су девојчице правиле венчиће за косу од пољског цвећа а дечаци праћке, купање у базену и дружење са животињама.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


dragacevo rusi turizam

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.063.518 посета
Тренутно на сајту: 748 посетилац(a)