Велике могућности за унапређење ловног туризма 


Danas smena sunca i obIaka i bez kiše, od petka sledi toplije vreme              Otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu 27.aprila              Popadić: Pravnica Dragana Golubović novi vd direktora JKP Lim              Pokrenuta inicijativa za oslobađanje od naplate takse za ulazak u NP Tara svih vozila sa užičkim tablicama              Vučić: Ispunili smo teške obaveze iz Briselskog sporazuma, 11 godina ZSO nije ni na vidiku             

 
Велике могућности за унапређење ловног туризма
Trenutno na sajtu: 332       |       Podeli:
27.03.2018 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Новоизабрано руководство Ловачког удружења „Војвода Милан Обреновић“

јуче је одржало састанак са председником општине Дејаном Ковачевићем.

Председник удржења милановачких ловаца Милош Мишковић и председник Скупштине удружења Ненад Поповић упознали су председника општине о плановима за даљи рад у овој години. Отворено је и питање сарадње са локалном самоуправом као и о развоју ловног туризма на просторима милановачке општине.

Читаво ловиште подељено је на шест ловних ревира, и то: “Таково”, “Горњи Милановац”, “Бершићи”, “Рудник”, “Бело Поље”, “Прањани” и “Триповац”.

Посматрајући станишне услове, Ловиште “Таково”, има добре услове за гајење срна, дивљих свиња, зечева и пољских јаребица, док се фазанска дивљач, углавном, уноси из вештачке производње. Према ловној основи ловишта, срнећа дивљач распрострањена је на 30.000 хектара, дивља свиња на 20.000 хектара, зец на 35.000 хектара, фазан на 25.000 и пољска јаребица на 20.000 хектара.

Заштита, гајење, лов и коришћење гајених врста дивљачи - срна, дивљих свиња, зечева, фазана и пољских јаребица, прворазредни је задатак ловаца овог Ловачког удружења, кроз заједничко настојање да се мерама газдовања обезбеди како квалитет, тако и број корисне дивљачи, које дозвољавају природни услови или кроз уношење из вештачке производње, какав је случај са фазаном и зецом.

Да би се све ово и остварило неопходна је и стална изградња ловно - техничких објеката, почев од хранилица, солишта и чека, па све до ловачких кућа, домова и прихватилишта.

„Општина Горњи Милановац је увек имала добру сарадњу са ловцима овог реномираног удружења. Лов је примарна грана привреде, а Ловачко удружење „Војвода Милан Обреновић“ је озбиљна организација. Ми смо отворени за сваку сарадњу са њима као и помоћи која ће допринети даљем развоју ловства у нашем крају као и ловног туризма. Чланови овакве дружине могу доста допринети и у формирању јединице цивилне заштите јер добро познају територију општине, али и поседују одређене вештине и способности“, закључио је Ковачевић након данашњег састанка.

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.711.520 посета
Тренутно на сајту: 332 посетилац(a)