Ердоган вечерас гост Вучића 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Ердоган вечерас гост Вучића
Trenutno na sajtu: 339       |       Podeli:
09.10.2017 | 0 коментар(а)



Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган вечерас стиже у Србију и биће гост председника Србије Александра Вучића, а од сутра почиње званичне разговоре.

Свечани дочек председнику Турске биће приређен у Палати "Србија", где ће га дочекати председник Србије, а затим ће бити одржан и тет - а - тет разговори Вучића и Ердогана.

Како је саопштено из кабинета председника Србије, уследиће састанци две делегације и потписивање више споразума између Србије и Турске.

Два председника обратиће се затим медијима на заједничкој конференцији за новинаре.

Посета турског председника договорена је на састанку Ердогана и Вучића у Њујорку, где су учестовали на седници Генералне скупштине УН.

Председник Вучић је том приликом нагласио да ће Ердоганова посета бити потврда великог пријатељства два народа и изразио захвалност турским компанијама које су улагале у најнеразвијенијим местима у Србији.

"Наша земља гаји искрено пријатељство према турском народу и ми данас имамо прилику да започнемо нови процес у нашим односима", истакао је председник Вучић.

Председник Ердоган је нагласио да су односи Србије и Турске веома важни за мир и стабилност Балкана.

"Србија је кључна земља на Балкану за очување мира и стабилности и зато смо увек подржавали ваш европски пут", рекао је турски председник.

Потпредседник Владе Србије Расим Љајић рекао је за Тањуг да посета Ердогана трасира пут за економску, привредну и трговинску сарадњу измедју Турске и Србије и подиже је на виши ниво.

Како је додао то потврдђује и долазак 185 турских привредника заинтересованих да улажу у Србију.

Са турским председником, који ће у Србији боравити 10. и 11.октобра, доћи ће и представници и власници великих турских компанија из различитих привредних области, од грађевинарства, туризма, пољопривреде до прехрамбене индустрије и металског сектора.

Најављено је раније да ће у среду, 11. октобра председник Турске посетити Нови Пазар.

Тањуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.856.740 посета
Тренутно на сајту: 339 посетилац(a)