Нова песма „Рибље Чорбе”: Смех и аплаузи за хит о распеваном Ивици Дачићу 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Нова песма „Рибље Чорбе”: Смех и аплаузи за хит о распеваном Ивици Дачићу
Trenutno na sajtu: 691       |       Podeli:
12.08.2019 | 0 коментар(а)



Недавно је рокер Бора Ђорђевић најавио да ће се на новом албуму „Рибље чорбе", који ће бити објављен у септембру,

наћи и шаљива песма посвећена министру иностраних послова Републике Србије Ивици Дачићу, а у суботу је нумера премијерно пуштена посетиоцима Борине песничке вечери, организоване у склопу „Вождовачких летњих вечери", у атријуму дворане „Шумице".
Ђорђевић је крајем јула честитао Дачићу на 14. повлачењу признавања независности Косова које је стигло из Централноафричке Републике, и још тад открио да рефрен гласи „Министар иностраних послова певањем руши признање Косова, носите стомачић ко Ивица Дачић".

Уз интересантну музичку подлогу која је поједине асоцирала на стари хит „У два ће чистачи однети ђубре" са „Бувље пијаце", Бора за почетак истиче „Увек кад помислиш да ће пасти, он се поново докопа власти", а онда се акценат ставља на Дачићев хоби да пусти глас у разним приликама - "Зна се, ко пева зло не мисли, ал’ ипак су га душмани стисли". Поносно се у тексту истиче и да је Ивици драг репертоар "Чорбе" (стих "Певао је ’Лутку са насловне стране’").

„Нема тог Шиптара с Косова, који му нешто не опсова", у препознатљивом стилу римује Бора, а уз џезирану солажу набраја земље које су повукле признање Косова - Сао Томе и Принципе, Мадагаскар, Соломонска Острва, Гренада, Комори, Папуа Нова Гвинеја, Лесото, Бурунди...
Нема сумње да ће песма "Рибље чорбе" о Ивици Дачићу наићи на велики одјек међу обожаваоцима бенда, али и у целокупној јавности, и изазвати бројне коментаре. Поприлично изненађена публика на Вождовцу смејала се и аплаудирала. Остаје да се види и каква ће бити реакција министра Дачића. Не би било чудно да у репертоар нумера које запева у посебним приликама, попут "Миљацке", "Каљинке", "Лутке", уврсти и ову - песму о самом себи.


Бора читао стихове из књиге „Пусто острво”

Песничко вече Боре Ђорђевића било је испуњено стиховима из актуелне, награђиване књиге "Пусто острво". Фронтмен "Рибље чорбе" је рецитовао, између осталог, и текстове неколико нумера које су снимљене на новијим албумима бенда - "Овде", "Шерше ла фам", "Мртво море", "Презир", "Спонзори"... Поред песме о Дачићу, пуштене су још две које ће се наћи на новом "Чорбином" албуму - насловна, публици већ добро позната "Да тебе није", и "Последња" коју је група недавно почела да изводи на концертима.

ГЗС/Новости




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.159.902 посета
Тренутно на сајту: 691 посетилац(a)