Деценијски пројекти на Златибору у завршној фази 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Деценијски пројекти на Златибору у завршној фази
Trenutno na sajtu: 572       |       Podeli:
12.08.2020 | 0 коментар(а)



Чајетина - Готово сви инфраструктурни пројекти које је општина Чајетина најављивала у протеклој деценији,
Фото: ГЗС

полако се приводе крају како је и планирано, тако да ће до 19. августа највећи део тих инвестиција бити завршен,  укључујући и Голд гондолу која ће бити пуштена у пробни рад, као историјски пројекат  не само за мало место као што је општина Чајетина, већ и за целу Србију, због чега смо посебно срећни и задовољни зато што златиборску гондолу чекамо пет година, а најављујемо је већ десет година – изјавио је Милан Стаматовић, председник општине Чајетина, током обиласка радова у ужем центру Златибора, где се тренутно реконструише и Краљев трг.
 
Општина Чајетина гради и Постројење за пречишћавање отпадних вода које је од изузетног значаја за заштиту животне средине на Златибору, а због ванредног стања и епидемије изазване вирусом корона ти радови ће мало каснити, па ће Постројење бити отворено почетком септембра – појашњава Стаматовић, истичући да ће Постројење бити дар народу који га је у највећој мери и финансирао.
 
Осим поменутог Постројења, на Златибору је у завршној фази и реконструкција Краљевог трга, језера, замењене су подземне инсталације, урађена је обнова кишног и фекалног колектора, а за све ове инвестиције средства је обезбедила локална самоуправа из сопственог буџета.
 
Златибор ће након свих ових реконструкција бити много сваременији и занимљивији, читав центар ће оживети захваљујући атрактивним садржајима, модерним представама на језеру - из воде, на води, биће постављени светлосни ефекти, фонтана на језеру, прскалице, уредиће се зелене површине.

 

Милан Стаматобић председник општине Чајетина, фото: ГЗС


 
На Тргу више неће бити привремених локација. Општина Чајетина је за пет месеци обезбедила нових 100 радних места која се односе на продају сувенира и традицоналних производа у оквиру наменски направљених објеката, тако да ће сви ти власници сада имати своје породичне бизнисе, неће зависити од било кога другог, док је дужност и обавеза наше локалне самоуправе да привуче и доведе туристе који ће куповати њихове производе – закључује Стаматовић, наводи се на сајту општине Чајетина.

 

ГЗС
 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Zlatibor Cajetina Milan Stamatovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.206.002 посета
Тренутно на сајту: 573 посетилац(a)