За медије у овој години 23 милиона динара 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
За медије у овој години 23 милиона динара
Trenutno na sajtu: 533       |       Podeli:
11.01.2020 | 0 коментар(а)



Краљево - Градско веће града Краљева,на првој седници у овој години,донело је одлуку да за суфинансирање пројеката
Фото: ГЗС/Миланко Даниловић

за остваривање јавног интереса у области јавног инфрмисања у 2020.години издвоји 23 милиона динара,три милиона више него лане. Одлучено је да свих 23 милиона динара буде распоређено путем конкурса, односно да у овој години не буде никаквих појединачних давања као ранијих година.
Конкурс ће трајати до 24. јануара.
,,Годинама уназад, градски већници и ја као градоначелник, трпимо критике од разних медијских кућа,које су незадовољне средствима која добијају по основу конкурса,иако Градско веће само потврђује оно што је комисија одлучила, без икакве могућности да умање или повећају износ средстава некој телевизијској кући,радио-станици или порталу.С друге стране,већници су незадовољни, што критике трпе они , иако немају никакву могућност да одлучују о расподели средстава“,рекао је после седнице градоначелник Краљева де Предраг Терзић.
Поводом одлуке Градског већа о суфинансирању медија у овој години,саопштењем се већ огласила Радио-телевизија ,,Мелос“ изражавајући велико незадовољство радом комисије протеклих година,наводећи да ће тако бити и у 2020.години.Наиме,ова медијска кућа истиче да комисија по партиској директиви најмоћније странке годинама фаворизује једну телевизију додељујући јој средства у вишеструком већем износу у односу на све остале медије.
Иначе о раду комисије највише се говорило и на седници Градског већа града Краљева на којој се одлучивало о средствима која се из буџета издвајају за суфинансирање пројеката у области јавног информисања.

ГЗС/Миланко Даниловић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.228.986 посета
Тренутно на сајту: 533 посетилац(a)