Изузетан род кајсије, очекује се цена од 50 динара 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Изузетан род кајсије, очекује се цена од 50 динара
Trenutno na sajtu: 525       |       Podeli:
03.07.2017 | 0 коментар(а)



Чачак – Овогодишњи род кајсије у чачанском крају а нарочито у престоници овог воћа Миоковцима изузетно



је добар, тврде воћари.

“У вишим пределима није било измрзавања, кајсија је понела добро И род је одличан”, рекао је Мирослав Недељковић. Он истиче да је квалитет изузетан И да очекује солидну цену.

Међутим, позни пролећни мраз на нижим надморским висинама у Миоковцима, појединим произвођачима нанео је извесну штету.

Александар Лазовић, који се узгојом кајсије бави деценијама, истиче да му је једна парцела измрзла, док је друга са засадима домаће сорте опстала.

“Прошле године сам имао око четири вагона кајсије, док ове не знам ни да ли ћу имати цео вагон. Трошкови ђубрења и опорезивања су велики, а цена је нижа него прошле године”, истиче Лазовић.

Да је у нижим надморским висинма дошло до оштећења потврђује И Бранко Танасковић, стручни сарадник ПСССЧ.

“Много је било стрепње што се тиче кајсије. На сву сву срећу, била је у ранијем развитку И пре априлског мраза већ формирала плодове величине лешника, па се лоши временски услови нису одразили на измрзавање самих плодова. Штете није било у горњем делу Миоковаца И Пријевору, али у доњим деловима села штета ипак није занемарљива”, изјавио је Тансковић.

Почетна цена у откупу за индустријску кајсију је 35 динара, али се током ове седмице очекује повећање на око 50 динара, цена конзумне износиће 80 динара. Већина воћара, кајсију ће предавати откупљивачима и хладњачарима, али ће значајне количине бити коришћена за прављење ракије.

  Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.110.070 посета
Тренутно на сајту: 526 посетилац(a)