Нови протест због затварања амбуланте, мештани прете и блокадом пута 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Нови протест због затварања амбуланте, мештани прете и блокадом пута
Trenutno na sajtu: 713       |       Podeli:
09.04.2017 | 0 коментар(а)



Лучани, Гуча - У драгачевском селу Котража, данас се окупило око 300 мештана тог места, али и Виче, незадовољних одлуком да се затвори сеоска амбуланта.

У Котражу је дошла и председница општине Лучани, Весна Стамболић, како би разговара са грађанима и убедила их да ће и даље добијати неопходну медицинску помоћ.

Александар Вујичић из Котраже, каже за Глас западне Србије да им је председница општине рекла да амбуланта неће бити затворена и да ће у њој увек дежурати једна медицинска сестра, док ће лекар долазити два пута недељно на по неколико сати.

"Уверавају нас да у ово није умешана политика, а ми мислимо супротно. Само у амбуланти у Котражи има око 1.000 картона, а месечно се изда око 2.000 рецепата. Немамо чак ни апотеку", каже Вујичић.

Према његовим речима, уколико овакав предлог, који је изнела председница општине, не буде био испоштован, мештани ће кренути у блокаду пута.

Председница општине Лучани, Весна Стамболић, разговара са мештанима Котраже, фото: Глас западне Србије/Александар Вујичић

По новим законским нормативама у Дому здравља Лучани, у чијем склопу се налазе Дом здравља у Гучи, стационар и амбуанте у селима Котража, Горачићи, Каона, Милатовићи, Вича, Горњи Дубац и Марковица, уместо постојаћа 133 радника мораће да ради само њих 87.

Предвиђено је да не ради шест амбуланти, у Котражи, Горњем Дубцу, Вичи, Милатовићима, Каони и Горачићима.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.082.219 посета
Тренутно на сајту: 714 посетилац(a)