Род малине преполовљен: Произвођачи траже цену од 170 динара како би бар покрили трошкове 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
Род малине преполовљен: Произвођачи траже цену од 170 динара како би бар покрили трошкове
Trenutno na sajtu: 403       |       Podeli:
23.06.2019 | 0 коментар(а)



Ивањица / Ариље – Због временских неприлика род малине ове године је дупло мањи, па произвођачи кажу да цена не сме бити мања од 170 динара.

“Малине су преполовљене и килограм овог воћа малинаре кошта 140 динара, кад додамо пдв то значи да произвођач и откупљивач имају минималну зараду. Ова цена од 170 динара је аконтна и свакако мора ићи на горе”, рекао је Довривоје Радовић, председник Асоцијације малинара Србије.

Представници овог удружења разговарали су са министром пољопривреде Браниславом Недимовићем, који је обећао решење и договорено је да се одмах оформи тим за контролу тржишта који ће пратити увоз и извоз малине и спречити монопол.

Добривоје Радовић: Наше зараде на малини су минималне са ценом од 170 динара

“На састанку у Влади договорено је да одмах након уређења тржишта малина мора бити означена етикетом порекла, па ће на овом воћу стајати ’’100% произведено у Србији. Морамо заштити нашу малину”, каже Радовић.

Он додаје да једино што иде у прилог произвођачима јесте чињеница да малине које су преживеле снег, град и обилне кише имају изузузетан квалитет и апелује да малинари буду обазриви при договору са добављачима јер ће ове године тржиште диктирати много више цене од тренутно понуђених.

И док је минимална цена малине одрђена на 170, цена купине коју су тражили прозвођачи је 100 динара.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


maline cena malinari ivanjica

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.290.513 посета
Тренутно на сајту: 402 посетилац(a)