Завршен први АРЛЕММ 2020 онлајн фестивал 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Завршен први АРЛЕММ 2020 онлајн фестивал
Trenutno na sajtu: 441       |       Podeli:
06.08.2020 | 0 коментар(а)



Први онлај концерт класичне музике у Србији емитован је на Теленор Србија YТ каналу и тиме је завршена

овогодишња манифестација АРЛЕММ 2020. 

Поред клавирског ЛП дуа, који чине Андрија Павловић и Соња Лончар представили су се и полазници онлајн летње школе флауте и виолине и кантаутор јединственог музичког израза Марко Луис.

Истовремено је била и изложба „АРЛЕММ-Уметнички караван“, аутора Милице Ђорђевић и Немање Ђорђевића, коју је у Београду видело више од 100.000 посетилаца. Она је наставила свој уметнички пут у Ариље, где ће посетиоци моћи да је погледају наредних 10 дана.

Иако је ове године АРЛЕММ био приказан у дигиталном формату, успешно је обележио једанаесту годину постојања.

„Упркос ситуацији која је била несвакидашња јер нам је онемогућила да се лично и уживо дружимо и музицирамо, пронашли смо начин да допремо једни до других“, каже Драгутин Младеновић, директор манифестације.

На АРЛЕММ-у је ове године одржано више од 200 онлајн часова индивидуалне наставе, а више од 100 деце и младих је похађало онлајн предавања креативног писања, музичке импровизације, еколошких и уметничких радионица и снимљено је више од 800 минута документарног материјала који ће моћи да се прати током целе године на АРЛЕММ-овим и Теленоровим интернет каналима.

Манифестација је реализована уз подршку Министарства културе и информисања, Општине и Библиотеке Ариље, СОКОЈ-а, Еxтреме интимо, Теленор фондације и бројних донатора и љубитеља уметности. Да би уметност била доступна свима, и ове године је био омогућен пренос дешавања са АРЛЕММ-а 2020, уживо путем Теленор мреже.

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ARLEMM olnajn Cvetni trg

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.851.211 посета
Тренутно на сајту: 440 посетилац(a)