СНС се уплашио опозиције 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
СНС се уплашио опозиције
Trenutno na sajtu: 517       |       Podeli:
04.12.2016 | 0 коментар(а)



Обједињавање опозиције могуће је и пожељно у борби за фер и поштене изборе, за равноправан третман свих учесника у изборној трци и у заштити изборне воље грађана,

али нема обједињавања око заједничког председничког кандидата, јер нити треба обједињавати драстично различите политике, нити је то могуће, каже Бошко Обрадовић, лидер покрета Двери. Он у интервјуу "Политици" истиче да Двери остају при одлуци да њега кандидују за председника Србије.

"Сматрам да сам озбиљан кандидат опозиције, да је наступ посланика Двери у Скупштини Србије показао опозициону оштрину и озбиљност. Ми на председничким изборима имамо за циљ да се ограничи лична власт Александра Вучића и да добијемо председника који ће парламенту на поновно разматрање вратити сваки лош закон, што Томислав Николић практично никада није урадио, и да добијемо председника који ће бити наш, а не послушник ММФ-а, Светске банке, ЕУ, или НАТО-а", каже Обрадовић.

Верујете да су ваши скупштински наступи нешто што вас препоручује, мада није баш било лепо како сте се понашали на седници Одбора за евроинтеграције када је гост био Мајкл Давенпорт, амбасадор ЕУ.

Наступи посланика Двери су увек пристојни, али и жестоки у аргументованој полемици, када се супротстављамо власти по било ком питању. Ми смо конструктивна, а не рушилачка опозиција, али смо опозиција и наша је обавеза да критикујемо власт. Тако је било и у случају гостовања господина Давенпорта, указали смо да је нелогично да неко чија је земља напустила ЕУ држи предавање да ми треба да уђемо у ЕУ. Господин Давенпорт је Британац, Велика Британија је напустила ЕУ, морало је једном да се на критички, али крајње пристојан начин каже у Скупштини Србије да нам је доста тог политичког лицемерја које долази са Запада.

Председница парламента и шеф скупштинских напредњака оптужили су вас да добацујете, а Александар Мартиновић и да сте га опсовали

Сви који ме лично познају, знају да никада ни у приватном животу не псујем, али кад власт нема аргументе за критику, она се служи измишљањем и клеветањем. Заправо, власт је та која генерише инциденте са циљем да Народна скупштина изгуби важност у јавности, да се сва политичка моћ пребаци у владу и концентрише у рукама Александра Вучића.

На основу чега то тврдите?

Сви инциденти који су се десили генерисани су од председавајућих седницама, јер се опозицији не дозвољава реплика, искључују се микрофони, а све то се у спинованим саопштењима СНС-а приказује као насиље опозиције, која "прети”, "псује”. Њихов интерес је да Народна скупштина буде дезавуисана ружним сценама, које ће одвратити људе да гледају преносе, а то је једино место где може да се чује глас опозиције и дуел власти и опозиције, тога нема на великим телевизијама.

Власт јесте најодговорнија, али чини се да опозицију љути што напредњаци одговарају кад их неко, на пример, ко је дуго био на власти, оптужи што нису раније донели закон о насиљу у породици, имате ли ви проблем с тим?

Не, напротив. Ја поздрављам скупштинску полемику у којој се супротстављају ставови, али о задатој теми. Међутим, власт врло често одговара личном дисквалификацијом опозиције, улажењем у лични живот, вређањем на најсрамнији начин. Друго, и оно мало времена што има опозиција, власт јој ускраћује, тако се, на пример, на сваки помен Александра Вучића у негативном контексту искључује микрофон, то показује да власт не може да поднесе постојање озбиљне опозиције. Они су навикли на ДС с којим су увек могли да се обрачунају тако што би их подсетили шта су све лоше урадили. Са Дверима је теже, ми нисмо били на власти, па се с нама обрачунавају личним увредама...

Као на пример да имате акценат као "кафански певач са Ибарске магистрале”.

Јесте. СНС очито много боли што су, између осталог, Двери победиле на десет бирачких места у Чачку и што сам ја у свом родном селу добио 40 одсто гласова, а у кварту Чачка у којем живим 37 одсто, то су гласови људи који ме познају. Ја сам поносан на свој крај, а Александар Мартиновић није мене увредио тиме што је рекао, он се тако подсмевао и увредио људе из западне Србије, то је веома ружно и то говори о њему.

И шта је следећи корак, пошто Александар Мартиновић неће бити смењен?

Опозиција треба хитно заједнички да иницира смену Маје Гојковић, било би веома важно да се отвори скупштинска расправа о томе. Опозиција мора да инсистира на томе да оголи напредњачки начин руковођења Народном скупштином, да грађани виде да се СНС уплашио опозиције, па насиљем покушава да јој забрани реч.

Шутановац нуди себе као бољег слугу Бриселу

Драган Шутановац, лидер ДС-а, писао је писма Европском парламенту, Савету Европе да се пожали на ситуацију у нашем парламенту, како ви на то гледате?

То је доказ да је Драган Шутановац политичар прошлости. ЕУ је задовољна Александром Вучићем, јер јој он испоручује што тражи, посебно у погледу бриселских споразума. Једини разлог што се Шутановац обраћа ЕУ јесте да понуди себе као бољег слугу Бриселу. За Двери је поновно интернационализовање нашег унутрашњег питања неприхватљиво. Ми треба овде сами да се изборимо и за поштен изборни процес и за медијску равноправност. Кад год су се странци, с било које стране света, мешали у нашу унутрашњу политику – увек се нама обило о главу.

Политика




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.152.872 посета
Тренутно на сајту: 518 посетилац(a)