СНС Лучани: О изборима тек кад буду расписани 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
СНС Лучани: О изборима тек кад буду расписани
Trenutno na sajtu: 528       |       Podeli:
29.03.2018 | 0 коментар(а)



Лучани/Гуча – За локалне изборе у општини Лучани смо увек спремни, али се њима нећемо бавити док не буду расписани,

 изјавили су за ГЗС Слободан Јоловић и Александар Пајовић, чланови главног одбора СНС и повереници општинског одбора у Лучанима.

Јоловић:  Донели смо веома  амбициозне  програме и планове од значаја за становништво Драгачева и то захтева велику посвећеност и ангажовање свих носилаца јавних функција , па је важно да њихову пажњу  и време не одвлаче најобичније политичке интриге, каквих, нажалост данас има свугде.

Шта су Вам приоритети, има ли пројеката?

Јоловић:  Један  од  највећих државних и најважнијих стратешких циљева  за еконосмки развој  општине Лучани је изградњу деонице на Коридору  11, од  Прељине до Пожеге, чији је почетак радова најавила  потпреседница Владе, Зорана Михајловић до краја ове године. То ће допринети опстанку  народа на овом подручју , али постоји и елики број значајних пројеката на  локалном ниовоу. Овде је кључна улога оних који су одгоорни да обезбеде пројекте, јер се новац пре или касније нађе.

Неко  ће рећи да сте се одједном усагласили о свему , чини се да раније није било тако?

Пајовић:  Није било неких већих турбуленција и разлика у приступу у решавању  локалних тема, нити неслагања између нас двојице као повереника  и чланова  локалних органа  странке и власти.  Не морамо у свему исто да мислимо , али је сад најважније  да се локални функционери  у општини  Лучани  максимално посвете обавезама према грађанима  и да их политичке активности  не удаљавају од изградње путева , водоводне и канализационе мреже, електрификације, објеката намењених  здравству, култури, образовању и спорту, као и од улагања у пољопривреду и друге области  живота  и рада којима се доприноси запошљавању људи.

Каква је сарадња и да ли има размимоилажења  између Вас Пајовићу и Јоловића?

Пајовић:  Моја сарадња са Јоловићем  увек је била изузетно добра. Он је врхунски професионалац  и добар оперативац. Захваљујући  нашем  таквом  раду  СНС је у Лучанима данас добро организована . Броји око 2.700 чланова , има 38 месних одбора и 7 савета, стоји чврсто и на здравим ногама, јединствена. Представља  стожер једне од најстабилнијих  локалних скупштина у овом  делу Србије. Сарадња између нас двојице  је на највишем могућем нивоу, али та чињеница  некима  не одговара.  Наши противници покушавају  да је прикажу другачије  и повремено форсирају  причу о постојању  подела  унутар  наше странке и нас самих, а ми, тако „подељени“, увек освојимо  на изборима  преко 60 посто.

Предстоје локални избори. Увек  је проблем  формирати  листу кандидата за одборнике?

Јоловић:  Предлагање кандидата за одборнике  вршиће у новембру  искључиво месни одбори , а избор  тајним  гласањем  између два или више кандидата поштујући принцип полне и територијалне заступљености , стручности и искуства, угледа који уживају  у својој средини, њихових реторичких спосопбности , доприноса у раду странке  на локалном нивоу и посебно ћемо водити  рачуна  о поштовању  унутарстраначке дисциплине  у претходнном периоду.  Изборну  листу  општински одбор утврдиће најкасније  до  дана расписивања избора.

Носилац  листе обично је  и кандидат за председника општине?

Јоловић:  На изборној листи СНС биће више од половине  нових кандидата , али и нестраначких  личности. Формираћемо  тим најбољих  које имамо , а о кандидатима  за најодговорније функције  у локалној власти разговараћемо тек после избора. 

Рачунате  ли  и  даље на исте коалиционе партнере?

Јоловић:  Отворени смо за сарадњу  и након избора са садаљњим коалиционим  партнерима ( СПС и НС), али  не искључујемо  могућност  да нам се придруже  и други, без обзира на добар политички резултат који очекујемо , о чему пресудну реч ће имати руководство странке.

Локални избори у Општини  Лучани одржани су 28. Децембра 2014. године, па се очекује да ће наредни бити расписани  у редовном  термину, крајем ове или почетком следеће године.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.203.421 посета
Тренутно на сајту: 528 посетилац(a)