Почела сезона: Бициклирајте кроз Чачак 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Почела сезона: Бициклирајте кроз Чачак
Trenutno na sajtu: 1357       |       Podeli:
05.07.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Сви они који су једном прошли кроз Чачак уверили су се колико овде има бициклиста, од родитеља са малом децом до старијих суграђана,



а многи су се у овим летњим данима одлучили и да на посао управо иду овим превозним средством.
Нажалост у Чачку има веома мало бициклистичких стаза, само километар и по у једној од главних градских улица, али Чачани успешно користе предност равог терена и могућност да са једног краја града на други стигну брзо и лагано. Чачак је један од ретких градова у унутрашњости Србије који нуди изнајмљивање бицикала својим грађанима и то на пет пунктова.
„Већина суграђана има свој бицикл, али смо ми прошле године кренули са рентирањем што се показало веома добро за стамбене квартове. У тим деловима града суграђани немају где да остављају своје бицикле, ако немају своје гараже и подрумске просторе, тако да користе рент-а-бајк Чачак”, рекао је Драган Грујовић из ЈКП „Паркинг сервис”.
Поред пунктова у граду који се налазе код Солида, у Авенији, код вртића у Атеници и вртића „Бисер” на Кеју, ове године према речима Грујовића додаће се још два и то у Атомској бањи у Горњој Трепчи и на Алвлаџиници.

„Прошле године смо имали 1.600 корисника рент-а-бајка, тада је сат вожње износио 30 динара док смо ове године мало подигли цене па за сваки започети сат треба да се издвоји 50. Сваки суграђанин који вози бицикл дуже од шест сати плаћа целодневно коришћење које је 300 динара”, рекао је Грујовић.

На крају прошле сезоне, 11 бицикала није враћено, а Чачани су користили ово превозно средство и за нешто што им није намена.
„Против тих корисника је покренут судски поступак за враћање бицикала. Због тога смо ове године морали да вратимо поновно учлањење. Наши суграђани морају да се учлане у Ча бајк систем након тога могу узимати бицикл на било ком пункту и вратити га на било који други. Много је проста процедура и ради се само једном, са важећом личном картом или пасошем а и неко ко не живи у Чачку може се учланити. Прошле године смо имали пар корисника из Шведске који су били презадовољни”, казао је Грујовић.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.992.482 посета
Тренутно на сајту: 1358 посетилац(a)