Буџет за социјалну политику за четири године дупло увећан 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Буџет за социјалну политику за четири године дупло увећан
Trenutno na sajtu: 912       |       Podeli:
19.05.2021 | 0 коментар(а)



Ужице - Град Ужице у последњих неколико година интезивно ради на увећању средстава

која се из буџета издвајају за област социјалне политике. Тако је у овој години издвојено 121 милион динара, док је рецимо 2016. године тај износ био 60,3 милиона динара. Ни тешка ковид година није утицала на смањење буџета за област социјалне политике, а Ужице је један од ретких градова који осам услуга социјалне заштите у потпуности финансира. Поред тога значајна средства издвајају се у сврху подршке у виду новчане помоћи каже Слободан Грбић члан Градског већа за социјалну политику, наводи се на сајту града Ужица.

„Према подацима Центра за социјални рад број корисника новчане помоћи није алармантан када је град Ужице у питању, али је повећан број захтева за помоћ. Социјално угрожене категорије имају законско право на новчану подршку од Центра за социјални рад. То је Правилником одређено три до четири пута годишње, осим у изузетним ситуацијама уколико је неки тежи случај у породици или непредвиђено лечење када могу више пута да добију помоћ. Износ средстава зависи од тога да ли лица имају нека примања, колики је број чланова породице, да ли у оквиру породице има особа са инвалидитетом, броја деце школског узраста, или деце која су на факултету”.

По Грбићевим речима на нивоу града је око 1 000 људи који у складу са својим потребама траже право на новчану помоћ. Како истиче, поред те врсте подршке Град се труди да изађе у сусрет радно способном становништву упућивањем на друштвено корисни рад.

„Ми смо и међу првима у Србији од ове године определили 3 милиона динара за лечење деце. Грађани се обраћају центру за социјални рад, где се предаје медицинска документација, а услов је да чланови породице када су деца у питању буду са територији града Ужица и да дете има до 18 година. Постоји оформљена стручна комисија, коју чине запослени из Градске управе и доктори који на основу медицинске документације доносе одлуку о иѕносу средстава, након чега Градско веће доноси коначну одлуку”.

Може се рећи да су опредељена овогодишња средства за сада довољна за све потребе корисника услуга, а уколико буде потребе постоји могућност да се ребалансом буџета обезбеде и додатна.

ГЗС/Град Ужице

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


budzet uvecan uzice

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.035.112 посета
Тренутно на сајту: 912 посетилац(a)