Две ромске породице у Горњем Милановцу добиле нови дом 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Две ромске породице у Горњем Милановцу добиле нови дом
Trenutno na sajtu: 380       |       Podeli:
02.07.2019 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Председник општине Дејан Ковачевић данас је деветочланој породици Заћировић уручио

кључеве реновираног општинског стамбеног објекта у Улици Петра Бојовића. Поред овог, реновиран је и стамбени објекат у Љубићској улици, такође у власништву општине, чиме су две породице ромске популације добиле нови дом.

Вредност адаптације ова два објекта је око 2 милиона динара, а према речима председника општине Дејана Ковачевића данас су збринуте и последње две породице ромске националности у Горњем Милановцу.

„Посебно нам је драго што нема више ромских породица које нису збринуте и немају кров над главом. Ми ћемо наставити да сарађујемо са Удружењем Рома у Горњем Милановцу и са свим њиховим представницима, како бисмо омогућили што боље услове за живот свој ромској популацији на територији општине. Оно што је, такође, значајно јесте што смо успели да их уз заједничко разумевање, преселимо са једне неусловне локације, на којој ће се изградити будућа зграда Центра за социјални рад и што смо успели да за једну многочлану породицу која има девет чланова, а десети је на путу, омогућимо да се сместе у удобне станове. Ми ћемо у наредном периоду помагати и само Удружење, али и појединачне породице којима је потребна помоћ“, рекао је Ковачевић.

Председник Удружења Рома у Горњем Милановцу Зоран Ристић изразио је велику захвалност општини Горњи Милановац, која у односу на друге општине, предњачи по броју националних мањина, те велику пажњу посвећује Ромима, како би имали квалитетније услове за живот.

„Захваљујем се председнику Дејану Ковачевићу и његовом тиму, јер су имали разумевања и сместили ову многобројну породицу у један фин објекат. Све што смо потражили од локалне самоуправе, то смо и добили, увек су нам излазили у сусрет и надам се да ћемо у будућности, ми, као Удружење Рома, подносити председнику извештај о даљим потребама, уколико их буде било“, рекао је Ристић.

Извођач поменутих радова је „Stall-Grаnit AN“ d.o.o. Горњи Милановац, а радови су обухватили комплетну санацију два објекта, од израде купатила, преко електро-радова, малтерисања до израде помоћног објекта.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.367.386 посета
Тренутно на сајту: 380 посетилац(a)