Минијатурни бијенале 8 – путујућа изложба 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Минијатурни бијенале 8 – путујућа изложба
Trenutno na sajtu: 413       |       Podeli:
15.12.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - У оквиру пројекта „Минијатурни бијенале 8 – путујућа изложба“, који је подржало Министарство културе и информисања

Републике Србије, радови Дечјег бијенала у протекла три месеца (октобар, новембар И децембар 2020 године) представљени су основцима не само са подручја општине Горњи Милановац већ и Краљева. Поставка је била изложена у основним школама „Краљ Александар И“, „Момчило Настасијевић“, “Свети Сава“, „Десанка Максимовић“, „Таковски устанак“ – Таково, „Иво Андрић“ – Прањани, као и школама у Витковцу(општина Краљево), Сирчи“ (општина Краљево) и Адранима (општина Краљево).
Радове формата 10×10 центиметара, стваране различтитим техникама, видело је више од 2.500 основаца, њихових родитеља и наставника.
Поставку, осим награђених радова чинило је и више стотина цртежа и слика, које потписују, млади аутори узраста од 7 до 18 година не само из Горњег Милановца, већ и деца из гостујућих атељеа и школа широм Србије.
Минијатурни бијенале, ликовни конкурс за децу и младе, је покренут 2005. године као пратећи програм ВИИИ Међународног бијенала уметности минијатуре. Организатор је Културни центар Горњи Милановац.

 

 

 

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


gornji milanovac kulturni centar bijenale

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.247.621 посета
Тренутно на сајту: 413 посетилац(a)